Simona Halep (locul 7 WTA) s-a calificat în turul doi la Wimbledon, după un meci foarte dificil împotriva bielorusei Aliaksandra Sasnovich (36 WTA), scor 6-4, 7-5. Pe finalul primului set, românca s-a accidentat la piciorul stâng, după ce a alunecat greșit pe iarbă, și a primit îngrijiri medicale.

‘Super Simo’ a revenit de la 2-5 în setul doi. Halep a impresionat la serviciu, pe care l-a cedat de numai două ori.

Sunt foarte fericită că am reușit să câștig acest meci. A fost foarte greu, mereu primul meci într-un turneu este dificil. Am știut că adversara joacă foarte bine, așa că a trebuit să rămân concentrată, optimistă și să lupt până la sfârșit.

Ar putea să fie o problemă mai serioasă, dar sper să nu. Trebuie să fac tratament acum și să văd care este situația. Am alunecat puțin pe teren, nu am reușit să controlez mișcarea. Am simțit durere în spatele genunchiului și în partea de jos a piciorului. Am nevoie de tratament.

Obiectivul meu principal la acest turneu este să rămân optimistă. Este vorba despre atitudine. Astăzi am dovedit că pot să lupt și nu am renunțat. Dacă voi face asta în fiecare meci, atunci voi fi fericită„, a spus Simona Halep.

În turul doi, Simona Halep va juca împotriva Mihaelei Buzărnescu (locul 53 WTA). Cele două se vor înfrunta în premieră în circuit.