VIDEO | Simona Halep, amintiri neprețuite din prima finală de Mare Șlem! “Ziua în care am învățat că pot juca fără presiune”

Pe 7 iunie 2014, Simona Halep juca prima finală într-un turneu de Mare Șlem, la vârsta de 22 de ani. Pe zgura de la Roland Garros, românca o întâlnea pe rusoaica Maria Șarapova, fost lider mondial, care câștigase trofeul la Paris în 2012.

În 2014, Halep debuta la Openul Franței din postura de a patra favorită a competiției. A devenit prima jucătoare care, în drumul către prima finală de Mare Șlem, nu cedează niciun set. Precedentul record era deținut de către elvețianca Martina Hingis, la Openul Australiei, în 1997.

Simona le-a învins pe Sloane Stephens, Svetlana Kuznețova și Andrea Petkovic, înainte de a o pune la mare încercare pe Maria Șarapova. A fost o finală dramatică, pierdută de Halep cu scorul 6-4, 6-7 (5), 6-4.

Azi am învățat că pot să joc la un nivel foarte ridicat. Pot să joc în finale fără să am emoții. Am avut două săptămâni incredibile aici. Am văzut că pot juca bine în turnee de Mare Șlem, fără presiune, cum aveam înainte. Înainte, în turneele de Mare Șlem, nu puteam să joc cel mai bun tenis al meu. Dar am reușit acum, sunt foarte mândră“, a spus Simona Halep după finala din 2014.

Simona Halep a fost numărul 1 mondial la junioare și se regăsește pe o listă selectă de jucătoare care au triumfat la Roland Garros atât la junioare, cât și la senioare.

Până acum, Simona Halep a câștigat 20 de turnee WTA la simplu, dintre care două de Mare Șlem (Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019). A fost lider mondial între 2017 și 2019, timp de 64 de săptămâni.

Constănțeanca deține recordul (printre jucătoarele în activitate) privind cele mai multe săptămâni în Top 10 WTA. Începând din 2014, Halep nu a încheiat anul mai jos de locul 4 WTA. Simona a încheiat sezonul pe locul 1 WTA în 2017 și 2018.

simona-halep-roland-garros

CITEȘTE ȘI -> VIDEO | Interviu special cu Simona Halep! Detalii neștiute despre viața în carantină. Turneul de care îi este dor

CITEȘTE ȘI -> FOTO | Restart pentru Simona Halep! Schimbarea făcută înainte să revină pe terenul de tenis