Simona Halep a părăsit România cu destinația Emiratele Arabe Unite, pentru a participa la turneul de la Dubai. A doua jucătoare a lumii a declarat că este pe final de carieră, deși are doar 28 de ani.

Simona Halep (locul 2 WTA) este principala favorită a competiției de categorie Premier de la Dubai, programată în perioada 17-22 februarie.

Constănțeanca a câștigat turneul de la Dubai în 2015, iar anul trecut a ajuns în faza sferturilor de finală, fiind eliminată de către Belinda Bencic, care a cucerit trofeul.

Am 28 de ani, fac 29 anul ăsta… e normal să fiu pe final de carieră. Am deja 10 ani sau chiar mai mult. Dar nu mă gândesc la retragere. Însă sunt pe final. Să vedem (dacă voi mai juca 3-4 ani), nu pot să mă pronunţ„, a spus Simona Halep pe aeroport.

Simona Halep a debutat în circuitul profesionist în 2006, reușind să câștige 19 trofee la simplu și unul la dublu până acum. Constănțeanca a câștigat două turnee de Mare Șlem: Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019.

Halep a intrat în cartea de istorie a tenisului, fiind jucătoarea cu cele mai multe săptămâni consecutive în Top 10 WTA.