VIDEO | Simona Halep a lămurit subiectul retragerii. “Ce fac dacă mă opresc? Am nevoie de acea adrenalină”

Simona Halep (locul 2 WTA) a avut timp în această perioadă de izolare, pe fondul pandemiei de coronavirus, să-și facă ordine în gânduri. Constănțeanca a declarat că nu se gândește la retragere și vrea să mai câștige turnee de Mare Șlem. Tenisul este un element primordial în viața Simonei, care îi oferă plăcere și adrenalină.

Toate competițiile de tenis sunt suspendate cel puțin până la 13 iulie. Pentru Simona Halep, este cea mai mare perioadă de inactivitate din carieră.

Halep (28 de ani) vrea să-și întemeieze o familie și să aibă copii, dar tenisul este deocamdată obiectivul numărul 1 pentru Simona. Jucătoarea a mărturisit că și-a schimbat abordarea în 2020.

Anul acesta, a fost o schimbare importantă în echipa mea. Și eu, ca persoană, m-am schimbat foarte mult. M-am antrenat în decembrie la Dubai, pentru prima dată în viața mea am făcut pregătirea de iarnă în altă parte decât în România. A fost o schimbare destul de mare, care m-a ajutat foarte mult. Când m-am dus în Dubai, le-am spus lui Darren (n.a. – Cahill) și lui Arti (n.a. – Artemon Apostu Efremov) exact ce-mi doresc. Ei aveau un pic dubii.

Toată lumea se gândea la retragerea mea. Eu am spus că sunt aproape de sfârșitul carierei, că-mi doresc o familie, că-mi doresc copii. Dar nu am spus că vreau să mă retrag. Le-am spus că îmi doresc să mai câștig Grand Slam-uri. Ei mi-au spus <Atunci, o să muncim>. Dar eu am răspuns <Da, sunt all in! Sunt implicată total să progresez>.

A fost o oarecare presiune, Darren a lipsit un an. Începutul de an a fost extraordinar pentru mine, cu o semifinală la Australian Open, apoi cu un titlu câștigat la Dubai, deși eram accidentată. Oricum, eu în America nu aș fi jucat, pentru că am avut ruptură la fascia plantară (n.a. – un ligament care unește călcâiul cu degetele de la picior). Era foarte greu să mă recuperez, ca să fiu capabilă să joc la un nivel înalt.

În momentul acesta, simt că mai pot. Și ar fi păcat, după atâta perioadă de muncă, să dau cu piciorul și să mă opresc. De ce? Ce fac dacă mă opresc? OK, am situație financiară, am împlinire sufletească și profesională. Dar tenisul nu înseamnă doar turnee pentru mine, înseamnă pasiune pentru acest sport și plăcerea pe care o am atunci când câștig un meci. Am nevoie de acea adrenalină“, a spus Simona Halep, într-un interviu online publicat de TVR.

Până acum, Simona Halep a câștigat 20 de turnee WTA la simplu, dintre care două de Mare Șlem (Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019). A fost lider mondial între 2017 și 2019, timp de 64 de săptămâni.

CITEȘTE ȘI -> VIDEO | Simona Halep abia așteaptă să revină pe teren! “O să fiu odihnită mental și dorința mea va crește”

Spynews.ro