Simona Halep (locul 3 WTA) a impresionat în meciul cu americanca Venus Williams (43 WTA), scor 6-3, 6-3, în optimile de finală ale turneului de la Miami. Românca a comis puține erori neforțate și a servit foarte bine.

În o oră și 12 minute de joc, Simona a reușit 21 de lovituri câștigătoare și a comis 16 erori neforțate.

Halep a cedat o singură dată serviciul și a avut o frecvență excelentă a primului serviciu – 73%. ‘Super Simo’ a dovedit siguranță și cu mingea a doua, câștigând 69% dintre puncte.

În meciurile precedente, Venus a lovit mingea puternic și a servit destul de tare. Astăzi, lucrurile au stat diferit. La un moment dat, trimitea multe mingi înalte, nu a fost ușor pentru mine, dar a trebuit să-mi ajustez jocul și am făcut-o foarte bine. Trebuie să admir lucrul ăsta la ea, pentru că a schimbat ceva la jocul ei… știe cum să evolueze împotriva oricărei jucătoare.

Cred că am fost destul de puternică la serviciu și am știut unde să trimit mingea, pentru a-i pune probleme. După meciul de dublu, a început să-mi intre serviciul tot mai bine. Am mai multă încredere, am văzut azi că pot să câștig game-uri ușoare la serviciu împotriva unei jucătoare care returnează bine. Înseamnă foarte mult, simt că am un element mai sigur în jocul meu„, a spus Simona Halep la conferința de presă.

În sferturile de finală ale turneului de la Miami, Simona Halep va juca împotriva chinezoaicei Qiang Wang (locul 18 WTA), miercuri seară.

Halep a învins-o pe Wang anul trecut la Indian Wells, scor 7-5, 6-1. Cele două jucătoare sunt de aceeași vârstă – 27 de ani.