VIDEO | Simona Halep a câștigat turneul de la Montreal, după un meci electrizant cu Sloane Stephens

UPDATE 23:36 La ceremonia de după meci, Sloane Stephens le-a mulțumit fanilor pentru atmosfera creată.

UPDATE 23:30 Iată statisticile unui meci de poveste:

statistici meci halep

UPDATE 23:22 7-6, 3-6, 6-4 Game, set și meci, Halep! Simo ne-a dat emoții mari, dar va ridica trofeul la Montreal.

După două ore și 41 de minute de joc intens, ambele jucătoare sunt elogiate pe rețelele de socializare. Unul dintre cele mai frumoase meciuri din acest an în circuitul WTA.

UPDATE 23:15 7-6, 3-6, 5-4 Game, Stephens! Momente de nedescris la Montreal! Halep mai ratează două mingi de meci. La ultimul punct, americanca a urcat curajos la fileu.

UPDATE 23:08 7-6, 3-6, 5-3 Break, Stephens! Fabuloasă desfășurare a partidei! Halep a avut o minge de meci, dar a făcut o dublă greșeală, iar Stephens a reușit să câștige game-ul la avantaje, după ce a cerut și un challenge la ultima minge.

UPDATE 23:05 7-6, 3-6, 5-2 Break, Halep! Stephens s-a prăbușit pur și simplu, a ratat un forehand facil, iar numărul 1 WTA va avea două oportunități la serviciu pentru a închide meciul.

UPDATE 23:00 7-6, 3-6, 4-2 Game, Halep! Un moment important, în care Simona consolidează break-ul și se apropie de victorie. S-a ajuns la 40-40, dar constănțeanca a făcut diferența cu reverul. Totodată, a reușit un nou as.

UPDATE 22:55 7-6, 3-6, 3-2 Break, Halep! FA-BU-LOASĂ revenire a româncei, de la 40-0 pentru Stephens. Două schimburi mai lungi de mingi au fost suficiente pentru a o destabiliza pe Sloane. Cu siguranță va reprezenta o infuzie semnificativă de moral pentru Simo.

UPDATE 22:53 7-6, 3-6, 2-2 Break, Stephens! Sloane a speculat prima oportunitate ivită, la 30-40. Halep a impresionat cu un voleu senzațional, dar finala este relansată.

UPDATE 22:46 7-6, 3-6, 2-1 Game la zero pentru Stephens! Românca a părut că nu este dispusă să forțeze deloc, preferând să-și conserve energia.

UPDATE 22:44 7-6, 3-6, 2-0 Game, Halep! Simona a început slab, cu două erori neforțate, apoi a salvat o minge de break. Am intrat în cea de-a treia oră de joc. Viteza la serviciu pentru jucătoarea din România continuă să scadă și sunt evidente semne de oboseală.

UPDATE 22:37 7-6, 3-6, 1-0 Break, Halep! Simona își arată din nou supremația în schimburile lungi de mingi. Spre finalul game-ului, Stephens a fost deranjată de o minge înaltă pe rever și a trimis în aut.

UPDATE 22:34 Statisticile setului doi, care a durat 34 de minute:

setul doi

UPDATE 22:30 Vești proaste! Simona a cerut intervenția medicului.

UPDATE 22:27 7-6, 4-6 Break și set, Stephens! Sportiva din SUA câștigă meritat, pe fondul unui serviciu mai bun. Halep a greșit foarte mult.

UPDATE 22:20 7-6, 3-5 Game la zero pentru Stephens. Va fi presiune mare pe serviciul Simonei.

UPDATE 22:15 7-6, 3-4 Game la zero pentru Halep, care încearcă o revenire de senzație. 

UPDATE 22:06 7-6, 1-3 Game, Stephens! Un scenariu pe care nu-l mai vrem repetat prea curând: Sloane a fost extrem de sigură pe ea și nu a cedat niciun punct pe serviciu.

UPDATE 22:03 7-6, 1-2 Break, Stephens! Nivelul de joc a scăzut drastic în comparație cu primul set. Sloane merită toate aprecierile pentru faptul că pune presiune constantă pe liderul clasamentului mondial WTA, deși a pierdut primul act în mod dramatic.

UPDATE 21:58 7-6, 1-1 Fiecare dintre jucătoare și-a pierdut serviciul destul de ușor. Stephens n-a luat niciun punct din serviciu și a comis o nouă dublă greșeală.

UPDATE 21:55 Statisticile primul set, care a durat o oră și 12 minute:

primul set

UPDATE 21:52 7-6 Simona Halep a câștigat primul set, după 8-6 în tiebreak.

Halep a avut o moment de nervozitate și a dat cu racheta de pământ. Stephens a condus cu 5-1 și 6-4, dar românca și-a ridicat din nou nivelul de joc în momentele importante.

UPDATE 21:39 6-6 Game, Halep! Moment crucial, în care Simona a salvat două mingi de set. Românca s-a apărat excelent! Publicul de la Montreal pare încântat.

Bilanțul celor două jucătoare în tiebreak:

Halep

2018: 3-3

Carieră: 38-49

Stephens

2018: 3-5

Carieră: 47-24

UPDATE 21:35 5-6 Game, Stephens! Simona încearcă să fie agresivă, dar americanca se folosește de forța loviturilor adversarei. Simo ar trebui să varieze mai mult, întrucât Sloane a început să o anticipeze în multe momente. Stephens a câștigat cinci dintre ultimele șase game-uri.

UPDATE 21:29 5-5 Break, Stephens! Americanca nu renunță la luptă și lovește mingea foarte puternic. Halep a câștigat un singur punct pe serviciu. Deși frecvența primei mingi e foarte bună (77%), Simona a câștigat doar 56% dintre aceste puncte.

UPDATE 21:24 5-4 Break, Halep! Stephens are în continuare probleme uriașe cu serviciul doi, câștigând un singur punct din această situație. Au fost câteva puncte direct câștigătoare de mare calitate, de partea ambelor jucătoare – Stephens cu forehand-ul, Halep cu reverul. Un moment de explozie pentru Simona, care vrea să închidă acest set.

UPDATE 21:19 4-4 Break, Stephens! Simo trece printr-un moment de ușor blocaj. A comis încă o dublă greșeală. Se sperăm că Halep nu mai este cu gândul la acele oportunități de a conduce cu 5-1 sau 5-2, care au trecut!

UPDATE 21:15 Este rândul Simonei să fie frustrată și a decis să-și cheme antrenorul pe bancă.

Încearcă să menții ritmul accelerat pe reverul tău. Nivelul de tenis e extraordinar până acum. Ai ratat câteva puncte cu reverul, dar câștigi toate schimburile lungi de mingi. Nimic nu se obține fără muncă din greu. Deschide mai mult terenul. Odată ce te angajezi în raliuri, arăți incredibil, Simo, un tenis pe care nu l-am mai văzut de mult. Fă un pas în față în 1000 din 1000 de cazuri. Nu-mi pasă dacă mai ratezi câteva mingi. Nu te frustra după fiecare ratare. Încearcă să gândești pozitiv. Presiunea e de partea ei“, a spus Darren Cahill.

UPDATE 21:12 4-3 Game, Stephens! Se pare că indicațiile antrenorului au ajutat-o pe sportiva din SUA, care și-a ridicat nivelul de joc și nu mai comite erori neforțate. Halep a irosit două oportunități de break.

UPDATE 21:07 4-2 Break, Stephens! Simona își pierde pentru prima dată serviciul. Deși Halep a salvat două mingi de break – publicul a explodat în urale după cel mai lung schimb de mingi al partidei – Sloane Stephens a returnat excelent cu reverul.

Halep falls behind 0-30 and Stephens get her first two looks at break points. The World No.1 saves both and wins the longest rally of the match to earn a first game point. A point from 5-1 and Halep hits a thrilling shank straight up in the air and gets back to deuce.

Stephens clips the line on a cross court backhand to earn a third break point, and thumps a return winner to get one of the breaks back.

UPDATE 21:03 4-1 Sloane Stephens este debusolată și a apelat la indicațiile antrenorului. Iată ce i-a transmis Kamau Murray:

Ești prea în spate. Ai încredere în picioarele tale. Mai multă atenție de pe linia de fund. Pentru că stai atât de în spate, mingile tale sunt scurte. Ai trimis mai multe mingi în fileu în primele cinci game-uri decât în tot turneul. Joacă mai des pe centrul terenului și încearcă să lovești cu forehand-ul. Ea vrea să joace agresiv și să te forțeze. Iar tu te-ai grăbit

UPDATE 20:58 4-1 Break, Halep! Simo lovește excelent cu forehand-ul în lung de linie, iar americanca nu are soluții.

UPDATE 20:54 3-1 Game, Halep! Simona a salvat o minge de break și a reușit primul as al partidei. Ambele jucătoare au comis erori neforțate, dar românca preia din nou inițiativa când se află în dificultate, urcând la fileu.

Sloane Stephens arată primele semne de frustrare și gesticulează către loja în care se află echipa ei.

UPDATE 20:48 2-1 Break, Halep! Simona urcă la fileu și pune presiune pe Sloane, care a comis trei erori neforțate în acest game. Numărul 1 WTA a returnat foarte lung, în special cu forehand-ul, și a incomodat-o vizibil pe adversară.

UPDATE 20:44 1-1 Game, Halep! Românca a servit doar cu prima minge și închide rapid, la 15.

UPDATE 20:38 0-1 Game, Stephens! Americanca și-a arătat deja forța cu forehand-ul. 

UPDATE 20:33 Cele două jucătoare sunt la încălzire. Stephens va începe meciul cu serviciul.

Simona Halep, liderul clasamentului mondial, va juca împotriva americancei Sloane Stephens (locul 3 WTA) în finala turneului de la Montreal. Românca poate reedita succesul din 2016 la Rogers Cup. 

Partida va începe la ora 20:30, ora României. Simona este considerată favorită certă, având în vedere că a învins-o pe Sloane în finala de la Roland Garros, cucerind la Paris primul trofeu de Mare Șlem din carieră. În plus, Halep și Stephens s-au întâlnit până acum de opt ori, iar Halep conduce cu 6-2.

Sloane Stephens e gata să se revanșeze în fața liderului mondial în ultimul act de la Rogers Cup.

La Roland Garros am făcut un meci bun. Am jucat foarte bine un set și jumătate. Sper ca în finala de acum să joc foarte bine timp de două seturi, voi încerca să dau tot ce am mai bun.

Halep joacă un tenis de calitate, la fel și eu, așa că atunci când intrăm pe teren trebuie să trag din greu și să dau totul. Ea este numărul 1 mondial, eu sunt numărul trei mondial, deci calculele hârtiei spun că n-ar trebui să o bat, dar în sport orice se poate întâmpla, a spus Stephens în cadrul unei conferințe de presă.

Trei finale la Rogers Cup are Simona Halep în ultimii patru ani, câștigând turneul în 2016.

Când sunt obosită, sunt relaxată şi pot juca un tenis mai bun. Turneul acesta este foarte frumos, îmi place acest teren, mă simt foarte bine. Cred că pentru că sunt fericită pot câştiga meciuri. Este mereu o plăcere să joc aici, am amintiri frumoase din 2016. Urmează un fi un meci dificil, în care vreau doar să dau tot ce pot”, a spus Halep după victoria din semifinale.

Iată parcursul celor două jucătoare până în finala turneului de la Montreal:

Simona Halep
turul II: Anastasia Pavlyuchenkova 6-7, 6-4, 7-5
Optimi: Venus Williams 6-2, 6-2
Sferturi: Caroline Garcia 7-5, 6-1
Semifinale: Ashleigh Barty 6-4, 6-1

Sloane Stephens 
turul II: Francoise Abanda 6-0, 6-2
Optimi: Carla Suarez Navarro 6-2, 7-5
Sferturi: Anastasija Sevastova 6-2, 6-2
Semifinale: Elina Svitolina 6-3, 6-3

Câștigătoarea turneului va primi 1.000 de puncte WTA și un cec în valoare de 520.000 de dolari. Finalista va primi 600 de puncte WTA și 250.000 de dolari.