VIDEO | SHOW pe Transfăgărășan! Record mondial de viteză stabilit de campionul Angliei!

Triplul campion de raliuri al Angliei, Mark Higgins, a stabilit un nou record de viteză pe “cel mai spectaculos drum de munte din lume”, cum l-au poreclit cei de la Top Gear. Echipa Subaru America va realiza un film al întregului eveniment, iar aceștia speră ca el să devină unul viral pe plan mondial.

Timp de 3 zile, Transfăgărășanul a fost închis circulației publice pentru acest proiect unic de promovare pe plan mondial. Startul s-a dat de la ieșirea din Cârțisoara și sosirea a fost pe barajul de la Vidraru.

La volanul unei “besti” pe 4 roți, un Subaru de 600 de cai putere, britanicul a traversat cei 84,34 kilometri de pe Transfăgărășan (o premieră mondială ca distanță pe un drum montan) în 40 minute, 58 secunde și 8 zecimi, stabilind o medie orară incredibilă de 122,7 kilometri/oră.

Ploaia, ceața și vremea schimbătoare au făcut ca tentativa de record mondial să fie una plină de adrenalină. “Este un drum incredibil. Am condus prin toată lumea, dar Transfăgărășanul are ceva din toate într-un singur traseu. Provocarea a fost vremea, au fost porțiuni unde nu vedeai la 20 metri și zone total diferite.

A trebuit să găsim cauciucuri potrivite și a fost o muncă dificilă. Le mulțumesc piloților români pentru sprijin și oamenilor din zonă care au fost foarte primitori cu noi, ne-au încurajat pe traseu și sper să facem un film drăguț pentru ei”, a spus entuziasmat campionul britanic care a făcut cascadorii și în filmele cu James Bond.

Campionul mondial de juniori Simone Tempestini, veteranul Marco Tempestini dar și campionul național en-titre Bogdan Marișca s-au ocupat de securizarea traseului și i-au oferind sfaturi utile britanicului, ei concurând pe Transfăgărășan ca antemergător.

Pilotul Napoca Rally Academy, Marco Tempestini spune că evenimentul va însemna un boom de imagine pentru România și în anii viitori mai mulți piloți străini să încerce să doboare recordul pe Transfăgărășan. “Suntem mândri că Napoca Rally Academy a fost partener în acest proiect.

Este o perioadă în care cei mai rapizi piloți din lumea vânează trasee spectaculoase pentru recorduri. Cred că după acest record și filmuleț multe lume din America va ști de această zonă frumoasă. Suntem bucuroși că astfel am făcut motorsportul și România mai cunoscute”.