VIDEO | Serena Williams, în finală la US Open

serena williams

Serena Williams are din nou şansa de a câştiga un trofeu de grand slam după revenirea în circuitul WTA. Serena s-a calificat în finala de la US Open după ce a trecut în două seturi de Anastasia Sevastova, scor 6-3, 6-0.

Serena Williams a avut nevoie de numai 66 de minute pentru a se califica în finala de la US Open. La 36 de ani, americanca poate egala recordul lui Margaret Court: 24 de titluri de grand slam. La US Open, Williams deţine recordul de şase titluri, câştigate în 1999, 2002, 2008, 2012, 2013 şi 2014.

“Este incredibil cu adevărat. Acum un an mă luptam pentru viaţa mea, la propriu, în spital, după naştere. De câte ori calc pe acest teren sunt recunoscătoare pentru că am şansa să practic acest sport. Aşa că, orice s-ar întâmpla în orice meci, eu mă simt deja câştigătoare” – a declarat fostul lider WTA după calificarea în finală.

În finală, Williams o va întâlni pe Naomi Osaka. Numărul 19 WTA, jucătoarea din Japonia a învins-o în două seturi pe finalista de anul trecut, Madison Keys. Osaka s-a impus cu 6-2, 6-4 şi a reuşit cea mai bună performanţă la US Open. În vârstă de 20 de ani, Osaka este prima jucătoare din Japonia ajunsă într-o finală de grand slam în era open. În semifinala cu Madison Keys ea a salvat nu mai puţin de 13 mingi de break!