Simona Halep (locul 1 WTA) și Serena Williams (16 WTA) au oferit una dintre cele mai frumoase partide de la această ediție a Openului Australiei. Americanca s-a impus în trei seturi și a avut numai cuvinte de laudă pentru româncă. Serena a recunoscut că a trebuit să-și forțeze limitele pentru a o învinge pe Simona. 

După o oră și 48 de minute de joc, Williams a câștigat cu scorul de 6-1, 4-6, 6-4.

Simona Halep a avut 24 de lovituri câștigătoare și 12 erori neforțate, iar Serena Williams a înregistrat 44 de lovituri direct câștigătoare și 31 de erori neforțate.

A fost un meci intens, s-au jucat câteva puncte incredibile! Ador să joc tenis, ador să joc aici, acest teren și mă bucur că am revenit în circuit. A trebuit să-mi ridic nivelul de joc împotriva liderului mondial, este un motiv pentru care a ajuns pe prima poziție. Joacă la un nivel înalt, este o jucătoare excelentă. Pentru a rămâne în meci, a trebuit să joc mai bine, știam că pot, pentru a face diferența. Sunt o luptătoare, nu renunț niciodată! Muncesc foarte mult pentru fiecare punct. Simt că este un miracol faptul că mă aflu aici, că mă bucur de tenis în fața unui public minunat. Asta mă motivează să lupt pentru fiecare punct„, a spus Serena Williams, la finalul partidei.

Americanca în vârstă de 37 de ani a ajuns la cel de-al 50-lea sfert de finală într-un turneu de Mare Șlem și vizează trofeul cu numărul 8 la Openul Australiei.

În runda următoare, Serena Williams va juca împotriva cehoaicei Karolina Pliskova (locul 8 WTA).