Serena Williams (locul 10 WTA) a abandonat în turul trei la Indian Wells, din cauza unor probleme fizice. Înaintea partidei cu Garbine Muguruza, americanca era principala favorită a specialiștilor la câștigarea trofeului.

Serena a avut un start lansat și a condus cu 3-0. Din acel punct, Williams a avut probleme de respirație și a pierdut 7 game-uri la rând.

La 6-3, 1-0, americanca în vârstă de 37 de ani a cerut intervenția medicului, apoi a exclamat: „Nu pot să respir”.

Sub privirile îngrijorate ale antrenorului Patrick Mouratoglou, Serena Williams a decis să abandoneze.

Site-ul WTA a anunțat că Serena Williams a suferit o infecție virală.

Înaintea meciului, nu m-am simțit deloc bine, dar am zis că voi juca. După aceea, odată cu fiecare minut, cu fiecare secundă, a devenit din ce în ce mai rău. Simțeam că sunt amețită și extenuată. Erau stări extreme! Prin felul în care a evoluat scorul, părea că sunt bine, dar nu era deloc așa. Nu mă simțeam deloc bine fizic. Mă voi concentra să mă fac bine și să fiu pregătită pentru turneul de la Miami„, a spus americanca la conferința de presă.

Serena Williams va ieși din Top 10 WTA după turneul de la Indian Wells.

Serena Williams era considerată principala favorită la câștigarea turneului de la Indian Wells. Simona Halep (locul 2 WTA) a fost cotată cu șansa a doua să ridice trofeul, pentru a doua oară în carieră.

Campioana de la Indian Wells va primi 1000 de puncte în clasamentul WTA și 1,34 milioane de dolari.