FC Hermannstadt va beneficia de un stadion modern, cu un gazon de mare calitate. Primăria Sibiu a publicat imagini cu lucrările de reconstrucţie a arenei, care sunt în desfășurare.

Lucrările de construcție la tribune ar trebui finalizate în vara anului 2020. Deocamdată, echipa din Sibiu va beneficia de un gazon nou, care este montat în aceste zile.

MODERNIZĂM STADIONUL MUNICIPAL SIBIU

Cea de-a treia etapă de modernizare a Stadionului Municipal intră în linie dreaptă: Consiliul Local Sibiu a aprobat indicatorii tehnico -economici pentru această ultimă fază de modernizare, cea mai amplă și mai costisitoare, cu o valoare estimată de 185 de milioane de lei. În primele două etape Primăria Sibiu a investit 13 milioane de lei. "După ce am ajuns foarte aproape de finalizarea modernizării străzilor din cartierele vechi ale orașului, după ce am înaintat mult cu modernizarea cartierelor de blocuri în care nu s-a investit de când au fost ele construite, după ce am creat câteva spații noi pentru agrement și sport, a venit acum rândul Stadionului Municipal. Este cea mai mare investiție inițiată de Primăria Sibiu în ultimii treizeci de ani și a fost demarată în concordanță cu Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Sibiului. Vom aduce Stadionul la standardele UEFA și vom oferi astfel posibilitatea pentru ca la Sibiu să se joace meciuri naționale și europene în cele mai bune condiții." (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Publicată de Sibiu – Pagina oficiala a orașului pe Vineri, 1 noiembrie 2019

După încheierea lucrărilor la tribune, stadionul Municipal va avea o capacitate de 12.500 de locuri.

S-a alocat un buget pentru reconstrucţia stadionului, de 38 de milioane de euro, ceea ce este o sumă suficientă pentru a face un stadion la standarde europene. Stadionul are 12.500 de locuri care vor fi suficiente pentru 90% dintre partide. Eu cred că acoperă necesităţile. Lucrările ar trebui sa înceapă în vara anului viitor şi ne dorim că pe perioada lucrărilor echipa să joace în continuare la Sibiu, pentru că se poate lucra. Eu zic că trebuie să fim mulţumiţi pentru că vom avea un stadion de Champions League. Am încredere că primăria ne va da la cheie un stadion foarte modern„, a declarat Iuliu Mureşan, preşedintele clubului Hermannstadt.

🎥 Conferință de presă🎤 Iuliu Mureșan, președinte A.F.C. Hermannstadt

Publicată de FC Hermannstadt pe Marţi, 5 noiembrie 2019