Karolina Pliskova a părăsit cu scandal turneul pe zgură de la Roma. A cincea jucătoare a lumii a fost extrem de nemulțumită de o decizie luată de către arbitru într-un moment crucial din setul decisiv al confruntării cu Maria Sakkari. La finalul meciului, cehoaica a lovit cu racheta scaunul arbitrului, provocând daune serioase.

Momentul decisiv al partidei a avut loc în setul decisiv, la 5-5, 40-40 și serviciul pentru Pliskova. Sportiva din Cehia a trimis un smash care a prins tușa terenului, însă arbitrul de scaun a decis că mingea a fost aut, la indicația uneia dintre arbitrele de tușă.

A urmat un schimb dur de replici între Pliskova și arbitrul de scaun, fiind necesară intervenția supervizorului partidei. În cele din urmă, Karolina a pierdut punctul, deși niciunul dintre arbitri nu a putut să dovedească faptul că mingea nu a fost în teren.

Karolina Pliskova a cedat psihic, iar grecoaica Maria Sakkari s-a calificat în optimile de finală, scor 3-6, 6-3, 7-5.

La finalul meciului, Pliskova a refuzat să dea mâna cu arbitrul de scaun și a avut o ieșire necontrolată, lovind cu racheta scaunul arbitrului, în mod repetat.