VIDEO | Scene incredibile de rasism în Portugalia! Fotbalistul n-a mai rezistat și a ieșit de pe teren

Momente incredibile în fotbalul portughez! Atacantul malian Moussa Marega a ieșit de pe teren în minutul 69 al partidei Vitoria Guimaraes – FC Porto, fiind scos din minți de manifestările rasiste ale fanilor echipei gazdă.

Porto s-a impus la Guimaraes cu 2-1, iar Marega a înscris golul victoriei în minutul 60.

Bucuria fotbalistului după gol a stârnit furia fanilor Vitoriei Guimaraes, care au aruncat un scaun negru din tribună. Moussa Marega a replicat cu semne obscene și a primit cartonaşul galben.

Câteva minute mai târziu, afectat de scandările rasiste şi de strigătele care imitau o maimuţă, malianul a decis să părăsească terenul. Colegii nu au reușit să-l convingă să se răzgândească. Prin urmare, antrenorul lui Porto a fost nevoit să facă o înlocuire neprogramată.

După încheierea partidei, Moussa Marega a postat un mesaj dur pe Instagram, în care s-a referit la “acei idioţi care vin la stadion ca să fie rasişti”. 

Moussa Marega (28 de ani) a jucat în sezonul 2016-2017 pentru Vitoria Guimaraes, sub formă de împrumut, și a înscris 15 goluri în 25 de meciuri.

Clubul FC Porto a emis un comunicat în legătură cu acest incident, prin care cere măsuri dure pentru combaterea rasismului în fotbal. “Suntem o familie”, a fost mesajul clubului.

Suntem o familie, indiferent de naționalitate, culoarea pielii sau a părului. Suntem oameni, merităm respect. Ce s-a întâmplat aici este nefericit. Suntem complet indignați de acest incident. Sunt sigur că majoritatea fanilor echipei Vitoria nu împărtășesc aceeași atitudine cu aceia care l-au insultat pe Moussa“, a spus antrenorul echipei, Sergio Conceicao.