Arbitrul de tenis Gianluca Moscarella este implicat într-un scandal uriaș, pe două planuri. În timpul unui meci, oficialul i-a spus unui copil de mingi că e „foarte sexy”, apoi l-a încurajat pe unul dintre jucători.

Moscarella a arbitrat meciul dintre italianul Enrico Dalla Valle şi portughezul Pedro Sousa, scor 5-7, 6-4, 4-6, din turul al doilea al turneului challenger de la Florenţa.

În pauza dintre game-uri, arbitrul a început un dialog incredibil cu un copil de mingi care era în apropierea lui, o fată în vârstă de 13 ani.

Eşti fantastică!„, „Foarte sexy!„, „Eşti în regulă? E foarte cald. Te simţi înfierbântată? Fizic sau emoţional?„, a spus Moscarella.

După încheierea primului set, Gianluca Moscarella a început să-l încurajeze pe conaționalul său, Enrico Della Valle.

Stai concentrat!” „Hai!„, „Meciul trebuia să fie 6-1, 6-1, ai avut 45 de mingi de break„, „Concentrează-te, te rog!„, a spus Moscarella.

După vizionarea acestor înregistrări, ATP a decis să-l suspende pe arbitrul Gianluca Moscarella.

Am constatat incidentele în care este implicat arbitrul de scaun Gianluca Moscarella, din timpul meciului dintre Pedro Sousa şi Enrico Dalla Valle, de la turneul challenger de la Florenţa, desfăşurat săptămâna trecută. Moscarella a fost dat afară imediat din turneu când au apărut informaţiile şi a fost demarată o investigaţie amănunțită. Între timp, Moscarella a fost suspendat provizoriu din calitatea de oficial ATP până la finalizarea investigaţiei„, se arată într-un comunicat.

Gianluca Moscarella este un arbitru de top în cadrul ATP din 2010.