Gaz Metan Mediaș nu a încheiat meciul amical cu formația engleză de ligă secundă Charlton Athletic. Partida a fost abandonată după 49 de minute! Edi Iordănescu le-a cerut jucătorilor să se retragă de pe teren.

A fost ultimul meci de verificare disputat de către medieșeni în cadrul cantonamentului din Spania.

George Lapslie a deschis scorul pentru englezi în minutul 13.

În debutul reprizei secunde, Charlton a primit un penalty, iar jucătorii Mediașului au protestat vehement și l-au îmbrâncit pe arbitru. Marius Constantin şi Valentin Creţu au fost eliminați.

Edi Iordănescu a solicitat ca meciul să continue 11 contra 11 şi să-i înlocuiască pe jucătorii care au primit cartonașul roșu. Cei de la Charlton au fost de acord, astfel că Gaz Metan Mediaș a refuzat să mai joace.

Englezii au fost pur și simplu șocați de decizia luată de adversari și au făcut puțin haz de necazul medieșenilor: au executat penalty-ul primit, chiar dacă cei de la Gaz Metan nu mai erau pe teren.

Este dezamăgitor să vezi așa ceva. Arbitrii au încercat să-și facă datoria, dar jucătorii (Mediașului) au început să-i împingă. Nu este frumos! Aș fi vrut un meci mai lung, dar mă bucur că jucătorii mei nu s-au accidentat„, a declarat antrenorul lui Charlton, Lee Bowyer.