Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat Marele Premiu al Canadei, pe circuitul de la Montreal. Germanul Sebastian Vettel (Ferrari) a trecut primul linia de sosire, dar a primit o penalizare controversată.

Vettel a fost sancţionat ca urmare a faptului că l-a pus în pericol pe Hamilton după ce şi-a redresat maşina ieşită pe spaţiul verde. Monopostul Ferrari i-a tăiat calea lui Lewis, iar o coliziune a fost iminentă.

Unde ar fi trebuit să mă duc? Aveam iarbă pe roți, abia am reușit să mă redresez. E decizia lui să meargă prin exterior. Dacă trecea pe la interior, nu era nicio problemă. Nu am intenționat să îi stau în cale„, a spus Sebastian Vettel despre acest incident.

Lewis Hamilton a declarat că nu vrea să câștige grație penalizării de cinci secunde pentru Sebastian Vettel și l-a invitat pe german să stea alături de el pe podium.

Nu voiam să câștig așa. Am încercat până la final să îl depășesc, dar n-am reușit. L-am forțat (pe Vettel) să facă o eroare, a ieșit de pe pistă, iar eu am încercat să trec prin acel spațiu. Am fost aproape de coliziune. Este nefericit, dar asta înseamnă Formula 1. Nu știu pe cine fluieră spectatorii, dar nu eu am luat decizia„, a spus pilotul britanic.

Pe locul trei la Montreal a terminat monegascul Charles Leclerc (Ferrari).

Finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes) a reușit cel mai rapid tur de circuit, dar s-a clasat doar pe patru.

Lewis Hamilton a egalat recordul lui Michael Schumacher în privința victoriilor în Canada – 7. 

Pilotul britanic este lider în clasament, după cele cinci victorii din acest sezon.

În ierarhia constructorilor, Mercedes are 295 de puncte, iar Ferrari 172 de puncte.

Etapa următoare, Marele Premiu de Formula 1 al Franţei, va avea loc pe 23 iunie.