Numit manager interimar după demiterea lui Jose Mourinho, Ole Gunnar Solskjaer a impresionat pe banca lui Manchester United. Niciun antrenor nu a reuşit un parcurs la fel de bun după plecarea lui sir Alex Ferguson.

Solsjkaer a câştigat opt meciuri şi a obţinut o remiză în primele nouă etape în care a condus Manchester United în Premier League. Diavolii nu mai reuşiseră şase victorii consecutive în campionat din 2009. Solsjkaer a readus echipa în primele patru clasate pentru prima oară în actualul sezon.

Pentru managerul norvegian urmează două meciuri de foc pe Old Trafford. Diseară întâlneşte PSG în meciul tur din optimile de finală UEFA Champions League, iar duminică are derby-ul cel mai aprins din fotbalul englez, cu Liverpool.

Presa din Albion susţine că dacă va trece cu bine şi de aceste două partide, Solsjkaer i-ar putea convinge pe şefii de pe Old Trafford că merită să rămână în funcţie şi după finalul sezonului. Norvegianul a preferat să evite o replică atunci când a fost întrebat despre viitorul său la United. „Trebuie să schimbaţi scenariul. Puneţi mereu aceeaşi întrebare. Nu este atât de simplu. Când Manchester United îţi cere ajutorul, îţi asumi riscul şi vii să faci ce poţi pentru a ajuta. Mai am câteva luni în care pot ajuta clubul şi m-am bucurat de fiecare moment” – a fost răspunsul modest al eroului finalei UEFA Champions League din 1999.

Manchester United – PSG se va juca diseară, de la ora 22:00. Returul este programat pe 6 martie, la Paris.