VIDEO | România vrea să găzduiască mai mult de patru meciuri la EURO 2020. Anunțul ministrului Sportului

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunţat că România vrea să găzduiască mai mult de patru meciuri în cadrul EURO 2020, turneu amânat pentru anul viitor din cauza pandemiei de coronavirus.

Ionuț Stroe a discutat cu premierul Ludovic Orban şi cu preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Campionatul European de fotbal, programat iniţial în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020, a fost amânat de UEFA pentru 11 iunie – 11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus.

România a primit organizarea a patru meciuri pe Arena Naţională din Capitală: trei în cadrul Grupei C şi unul în faza optimilor de finală de la EURO 2020.

trofeu euro 2020

Pot să confirm că Bucureştiul va găzdui în mod sigur cele 4 meciuri din calendarul EURO 2020, care s-a amânat cu un an. Din păcate, există în Europa oraşe dintre cele organizatoare care resimt mult mai dur impactul acestei pandemii şi deja au anunţat, oficial sau nu, că au dificultăţi în a-şi onora angajamentul luat pentru anul acesta.

În acest context, pot spune foarte clar şi limpede că noi ne afirmăm disponibilitatea în a prelua organizarea acestor meciuri. Pentru că este o chestiune care ţine de onoarea, ţine de imaginea şi posibilităţile acestei ţări. Acest lucru l-am discutat şi cu premierul Ludovic Orban, l-am comunicat şi preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, cu care am discuţii constante.

Am scris deja o Hotărâre de Guvern care practic va reconfirma în mod oficial angajamentul nostru ferm pentru organizarea acestui extrem de important eveniment. În 2021, vom avea şi infrastructură şi vom câştiga şi ceva experienţă pentru ceea ce va urma“, a spus Ionuț Stroe.

azi, despre Euro 2021

Publicată de Ionuț Stroe pe Marţi, 14 aprilie 2020

Turneul final EURO 2020 va fi găzduit de 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia) şi Bilbao (Spania).