VIDEO | România, pregătită pentru EURO 2020? “Stadioanele Steaua, Arcul de Triumf şi Rapid vor fi arene de tranzit”

Mai sunt patru luni până la EURO 2020, iar autoritățile române dau asigurări că nu vor fi luate pe nepregătite. Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a dat asigurări că va fi construită la timp linia ferată care va lega Aeroportul ‘Henri Coandă’ de Gara de Nord din Capitală. Totodată, Stroe a clarificat situația stadioanelor Steaua, Arcul de Triumf şi Rapid.

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală de la EURO 2020, în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie.

Autoritățile au decis să reconstruiască arenele Arcul de Triumf, Steaua și Rapid, pentru a găzdui antrenamente ale echipelor naționale prezente la București.

După discuţiile de astăzi, vă pot reconfirma că EURO 2020 va avea loc la Bucureşti în cele mai bune condiţii asumate de statul român. Acest eveniment este o certitudine pentru România. Din acest moment, există prezenţă permanentă din partea oficialilor UEFA în România pentru a se ocupa de chestiunile operative care pregătesc acest eveniment.

Linia ferată care leagă Aeroportul Otopeni de Gara de Nord şi modernizarea Aeroportului Băneasa sunt în proces de implementare. Este practic un plus pe care autorităţile române îl aduc planului de mobilitate oferit la momentul angajării la acest Campionat European.

Propunerile FRF pentru antrenamentele echipelor naţionale care vor juca la Bucureşti în cadrul EURO 2020 sunt bazele sportive de la Mogoşoaia, Berceni şi Voluntari. Stadioanele Steaua, Arcul de Triumf şi Rapid din Capitală, aflate în prezent în construcţie, vor putea fi adăugate ulterior pe lista propunerilor transmisă la UEFA pentru antrenamentele din timpul EURO 2020 și vor fi arene de “tranzit” pentru echipele care vin, joacă și pleacă, așa cum este Austria“, a spus Ionuț Stroe.