Naționala feminină de handbal va debuta, miercuri seara, de la ora 18.30, în preliminariile Campionatului European din 2020.

Biletele pentru confruntarea cu Ucraina s-au epuizat la două zile după ce au fost scoase la vânzare. Pe lângă România și Ucraina, din grupa preliminară mai fac parte Polonia și Insulele Feroe. Primele două clasate se califică direct la Europeanul din decembrie 2020, care va avea loc în Danemarca și Norvegia.

„Va fi o atmosferă minunată! Știu că s-au vândut toate biletele. Va fi un meci dificil, întâlnim o echipă bine sudată, cu jucătoare valoroase, plus că nici noi nu avem cea mai bună formulă din cauza accidentărilor. Eu sper să folosim avantajul terenului propriu, iar experiența noastră să-și spună cuvântul și să câștigăm”, a afirmat Eliza Buceschi.

„Suntem trei echipe care ne batem pentru două locuri. Noi încercăm să menținem echipa pe locul 4 în Europa. Avem foarte puține date despre Ucraina, e o echipă nouă, cu jucătoare foarte tinere. Nu au ce să piardă, deci e o echipă periculoasă. Dacă scorul ne permite, vom încerca să facem și spectacol pentru public”, a spus Costică Buceschi, antrenorul secund al României.