VIDEO | Roger Federer și Serena Williams au făcut spectacol la Cupa Hopman

Roger Federer şi Belinda Bencic au învins perechea formată din Serena Williams şi Frances Tiafoe, în meciul de dublu mixt din cadrul confruntării Elveţia – SUA din Cupa Hopman.

Federer și Bencic s-au impus cu 4-2, 4-3 (5-3) şi au adus victoria echipei Elveţiei cu scorul de 2-1, în Grupa B a competiţiei pe echipe care are loc la Perth (Australia).

Roger Federer și Serena Williams s-au înfruntat pentru prima dată în istorie. Ambii în vârstă de 37 de ani, au câștigat în total 43 de titluri de Mare Șlem la simplu (20 Roger, 23 Serena).

A fost cel mai anticipat eveniment din tenis care implică un bărbat și o femeie, după ‘Bătălia Sexelor’ din 1973, între Billie Jean King și Bobby Riggs.

View this post on Instagram

Oh what a night🎾🔥 @serenawilliams

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer) on

La finalul partidei, cei doi mari campioni s-au complimentat reciproc.

Este o experienţă extraordinară. Am crescut unul cu celălalt. Mi-ar fi plăcut să dureze meciul mai mult, a fost doar o încălzire. A fost distractiv, mi-ar fi plăcut să fac poze. Roger este un jucător carismatic, incredibil şi serviciul lui este subestimat…Mi-ar plăcea să-mi dea câteva sfaturi. A fost ceva extraordinar, un moment de vârf al carierelor noastre“, a spus Serena.

Serena este o mare campioană. Am avut emoții la retur, pentru că nu ştiam cum va fi şi pentru că lumea vorbeşte mult despre serviciul ei. A fost distractiv, dar și o mare onoare pentru mine. Se poate observa cât de bine se concentrează Serena și asta îmi place la ea“, a declarat Roger.

În meciurile de simplu, Roger Federer l-a învins pe Frances Tiafoe cu 6-4, 6-1, iar Serena Williams a trecut de Belinda Bencic cu 4-6, 6-4, 6-3.

Elveţia ocupă primul loc în clasament, cu două victorii, urmată de Grecia şi Marea Britanie, fiecare cu câte o victorie şi un eşec, şi de echipa SUA, cu două înfrângeri. Câştigătoarea grupei se califică în finală.

Elveția este campioana en titre în Cupa Hopman. Tot Federer și Bencic au jucat la Perth și în 2018.