VIDEO | Reunire fără Cristina Neagu! Ce șanse are să joace la Campionatul Mondial

Naționala de handbal feminin a început stagiul centralizat de pregătire în vederea participării la Campionatul Mondial din Japonia.

Tricolorele s-au reunit fără cea mai bună jucătoare a României. Cristina Neagu este în continuare la recuperare după accidentarea groaznică suferită în meciul cu Ungaria de la Europeanul de anul trecut: ruptură de ligamente la genunchi.

Șansele ca ea să evolueze la Mondial sunt mici, a anunțat antrenorul naționalei.

 “Genunchiul ei e încă slăbit şi are dureri. A început uşor pregătirea, dar apar tot timpul dureri. A făcut câteva investigaţii suplimentare în Austria, însă nu e uşor de aflat cauza durerilor. Este foarte supărată din această cauză. În acest moment sunt şanse sub 20 la sută să o avem la Campionatul Mondial din Japonia. De aceea eu pregătesc echipa fără ea, pentru că important să fac asta“, a spus Tomas Ryde.

Fără Neagu, Cristina Laslo ar putea fi vioara întâi a naţionalei la Mondiale.

O aşteptăm pe Cristina. Ne dorim ca în ultimul cantonament din noiembrie să fie prezentă şi aptă de joc. Ne dorim să mergem cu ea împreună, ca şi lider şi căpitan al acestei echipe“, a declarat Cristina Laslo.

Mondialul găsește România într-o situație delicată.

 „Iubitorii de handbal din România trebuie să ştie că aceasta este poate cea mai lipsită de experienţă echipă pe care a avut-o naţionala în ultima perioadă. Melinda Geiger şi Paula Ungureanu s-au retras, Eliza Buceschi abia ce a revenit după o accidentare, Cristina Neagu se află în recuperare, deci echipa este lipsită de experienţa acestor jucătoare“, a precizat selecționerul Tomas Ryde.

Campionatul Mondial de Handbal Feminin din Japonia se va desfăşura în perioada 30 noiembrie – 15 decembrie, iar România a fost repartizată în grupa C, alături de Spania, Ungaria şi Muntenegru.

Spynews.ro