România a încheiat ediţia 2019 a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) – Olimpiada sportivilor de 14-18 ani, care s-a desfăşurat la Baku (Azerbaidjan) – pe un nesperat loc 11 în clasamentul pe naţiuni, cu 19 medalii, dintre care 4 de aur, 10 de argint şi 5 de bronz.

Tricolorii s-au întors în țară și au fost așteptați de rude, oficiali și presă pe salonul de protocol al Aeroportului Otopeni, într-un cadru festiv.

Încântat de rezultatelor tinerilor campioni, președintele COSR, Mihai Covaliu, le-a transmis un mesaj motivațional.

Gemenii medaliați

Gemenii Burtănete au intrat in istoria gimnasticii mondiale, reușind să urce ambii pe podium la sărituri. Campion mondial de juniori en-titre, Gabriel a fost depășit la Baku de fratele său Robert, care a cucerit argintul.

În 2020, gemenii Burtănete se vor întoarce la Baku la Europenele de gimnastică la seniori și promit show: vor să realizeze ambii în premieră „săritura Drăgulescu”, execuție ce i-a adus Marocanului mai multe titluri mondiale.

Colecționarul de medalii de la înot

La doar 14 ani, înotatorul David Popovici a fost cel mai medaliat sportiv român la Olimpiada de tineret.

El a cucerit aurul la 100 metri liber și a luat argintul în probele de 100 și 200 metri. David speră să calce pe urmele lui Răzvan Florea, singurul nostru medaliat olimpic la înot din istorie.