VIDEO | Răzvan Burleanu speră ca echipele din Liga I să-și lase jucătorii la Tokyo: “Vom avea un dialog”

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat, joi, că reprezentanţi ai forului fotbalistic vor purta un dialog cu oficialii cluburilor pentru ca la jumătatea lunii mai să fie definitivat lotul pentru Jocurile Olimpice.

Pe lista trimisă la CIO sunt 61 de jucători, dintre care 24 activează în străinătate şi 37 în România. Turneul se desfăşoară din păcate în afara unul calendar FIFA. Ne este foarte dificil să ştim exact pe ce lot ne putem baza. La jumătatea lunii mai ne dorim să definitivăm acest lot. Vom avea un dialog deschis cu toate cluburile. În luna iunie am planificat să avem un turneu de pregătire. Ne dorim să întâlnim doi adversari care sunt calificaţi la JO şi vin din afara Europei”, a spus Burleanu, într-o conferință de presă.

razvan burleanu

Președintele FRF este optimist cu privire la șansele naționalei de tineret de a cuceri o medalie la Tokyo.

Prezenţa la Olimpiadă ar trebui să reprezinte un element de mândrie naţională. Mi-aş dori foarte mult să arătăm că fotbalul poate să fie solidar cu toate celelalte sporturi de echipă din România care suferă astăzi ca urmare a faptului că nu s-au calificat la JO. Astfel încât printr-o medalie, pe care ne-o dorim cu orice preţ, să fim mai convingători în relaţia cu guvernul României când vine voprba de suportul financiar.

profimedia 0601713878 scaled
Sursa foto- Profimedia Images

Imediat după Paşte vom iniţia acest dialog, voi participa personal la discuţii unde va fi cazul, alături de directorul tehnic şi de selecţioner. Doar apoi vor putea să vă spun cât de mult contează România sau cât de mult contează interesele financiare pe termen scurt. Sunt încrezător însă că vom reuşi să fim convingători în relaţia cu cluburile din Liga 1. În niciun caz nu vom dori să periclităm performanţa vreunui club în cupele europene. Sunt încrezător că vom putea să formăm un lot bun, cu care să câştigăm o medalie”, a mai spus Răzvan Burleanu.

România U21 a fost repartizată în Grupa B la Jocurile Olimpice de la Tokyo, alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Honduras. Turneul de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice va debuta pe 21 iulie şi se va încheia pe 7 august.

Citește și Reacția FRF la aflarea veștii că Gigi Becali nu-i lasă pe jucătorii FCSB-ului la Jocurile Olimpice