VIDEO | Rasism în La Liga! Diakhaby: “Nu poţi spune aşa ceva, apoi să îţi ceri scuze!”

Scandalul de rasism din La Liga continuă să facă valuri. La două zile după incidentul care i-a făcut pe jucătorii de la Valencia să părăsească terenul, Juan Cala s-a apărat în public.

sursa: Profi Media Images

Scandalul de rasism din La Liga continuă să facă valuri. La două zile după incidentul care i-a făcut pe jucătorii de la Valencia să părăsească terenul, Juan Cala s-a apărat în public. Fundaşul lui Cadiz susţine că nu i-a spus lui Diakhaby cuvintele care l-au făcut să plece la vestiar.

Acuzat că i-ar fi spus francezului de la Valencia “negru de rahat”, Juan Cala a organizat o conferinţă de presă în care a prezentat propria versiune a incidentului.

Din nefericire, sunt nevoit să vin la această conferință de presă. Totul a început la un corner al Valenciei. Diakhaby a căzut pe mine, am primit un cot, am cerut fault, iar el mi-a spus să mă ridic. Apoi a venit golul, cartonașul și faza nefericită de la acel fault, când am primit o nouă lovitură. I-am spus ‘lasă-mă în pace’, iar el m-a acuzat că i-am spus ‘negru de rahat’.

A devenit agresiv când a primit cartonașul galben, iar apoi ați văzut scenele de pe teren. Nu am spus niciodată vorbele acelea. Este foarte clar. Tot ceea ce spune el este fals. Dacă un jucător de la Cadiz s-a dus și i-a spus că își prezintă scuzele în numele meu (n.r – așa cum susține Diakhaby), atunci mă las de fotbal. E un linșaj mediatic.

Nu știu ce vrea, nu știu dacă a interpretat greșit. Am încercat să-l fac să înțeleagă că nu i-am spus ceea ce crede el, dar apoi au venit toți jucătorii Valenciei și s-a produs un haos. Jucăm fără public de un an și sunt multe camere. Dacă a fost insultat așa cum zice el, ar fi trebuit să fie 7-8 jucători care să audă, dar n-a fost niciunul.

Fie a inventat toată povestea, fie a înțeles greșit când i-am spus ‘lasă-mă în pace‘”, a spus Juan Cala.

rasism
sursa foto: Profi Media Images

De partea cealaltă, Diakhaby susţine că Juan Cala este vinovat şi nu acceptă nici măcar scuzele adversarului de la Cadiz.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mouctar Diakhaby (@mouctar_dkh)

În meciul de duminică, împotriva lui Cadiz, un jucător advers m-a numit ”negru de rahat”. Este de neacceptat, nu pot rămâne impasibil la așa ceva.

Toți mi-ați văzut reacția (n.r. ieșirea de pe teren). Așa ceva nu se poate întâmpla nici în viață, nici în fotbal, care se presupune că e un sport în care fair-play-ul primează. 

Eu și coechipierii mei am decis să mergem la vestiare. A fost decizia optimă. Apoi, unul dintre jucătorii adverși ne-a întrebat dacă revenim pe teren dacă Juan Cala își va prezenta scuzele. Am refuzat, pentru că lucrurile nu merg așa, nu poți spune ceva, apoi să te scuzi și să trecem toți peste. Sper ca Liga să ia măsuri”, a spus Mouctar Diakhaby, pe Instagram.

Valencia a reacţionat într-un comunicat de presă în care condamnă gestul lui Juan Cala şi afirmă că nu crede în varianta prezentată de fundaşul lui Cadiz.

CITEŞTE ŞI: VIDEO | Rasism în La Liga: fotbaliştii Valenciei au ieşit de pe teren! Arbitrul a scris totul în raport