RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

VIDEO | Rafael Nadal, zeu la Roland Garros! Trofeul cu numărul 13 la Paris! Ibericul a egalat recordul în turnee de Mare Șlem

Rafael Nadal (locul 2 ATP) s-a impus în finala de la Roland Garros împotriva lui Novak Djokovici (1 ATP), scor 6-0, 6-2, 7-5. Ibericul a cucerit titlul cu numărul 13 la Paris și a egalat recordul de trofee deținut de către elvețianul Roger Federer în turneele de Mare Șlem – 20.

Finala a durat două ore și 43 de minute, iar Nadal a jucat excelent. Rafa a cedat o singură dată serviciul și a concretizat 7 dintre cele 18 șanse de break create.

Djokovici a încercat să adopte o tactică ofensivă, bazată și pe multe ruperi de ritm, prin execuții scurte. Sârbul a reușit mai multe lovituri câștigătoare (raport 38-31), dar a greșit foarte mult (52 de erori neforțate), prin contrast cu Nadal, care a fost impecabil de pe linia de fund a terenului (14 erori neforțate).

Rafael Nadal (34 de ani), supranumit ‘Regele zgurii’, a cucerit al patrulea trofeu la rând la Roland Garros. La ediția din acest an a Openului Franței, spaniolul nu a pierdut niciun set.

Nadal deține recordul pentru cele mai multe titluri pe zgură și cele mai multe trofee la Roland Garros – 13. Primul succes la Paris a venit în 2005! Rafa a ajuns la 100 de victorii la Openul Franței.

În urma acestui rezultat, bilanțul confruntărilor Nadal – Djokovici este 29-27 pentru sârb.

Djokovic își va păstra poziția de lider în clasamentul ATP.

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare