Naționala de tineret a României a obținut prima victorie în campania de calificare la EURO 2021. ‘Tricolorii’ au învins Ucraina cu 3-0 la Ploiești, deși scorul a fost egal înaintea ultimului sfert de oră de joc. Selecționerul Mirel Rădoi a declarat că jucătorii săi au fost temători în prima repriză, apoi atitudinea lui Adrian Petre a făcut diferența.

Pe arena ‘Ilie Oană’ din Ploiești, au înscris Olimpiu Moruțan (75′) și Adrian Petre (80′, 90+4′).

Marius Marin a fost eliminat în minutul 85, la doar un minut după ce a intrat pe teren, pentru un fault dur.

Mă bucur pentru băieţi în primul rând şi după aceea pentru România. Aveam mari emoţii înainte de acest meci. Mă gândeam că dacă planul pe care l-am pus la punct… stadionul, momentul revanșei… nu va funcționa, totul se putea duce de risipă. Nu avem ce să le transmitem băieţilor decât felicitări.

Poate a fost prea mult respect pentru ei (n.a. – Ucraina), că sunt campioni mondiali la Under 20. Dar în a doua repriză, jucătorii au ieşit cu încredere mai mare şi au arătat ceea ce ştiu, să formeze un grup unit. Cred că aici am făcut diferența în această seară.

Adrian Petre ne-a arătat în seara asta că noi am greşit şi că trebuie să fim mult mai atenţi. Asta e atitudinea pe care trebuie să o aibă cei care intră de pe banca de rezerve.

Ar fi păcat să nu câştigăm puncte cu Irlanda de Nord, ar fi păcat de munca noastră din această seară. Finlanda are mai multe puncte acumulate, dar nu o văd la nivelul de calitate pe care îl au Ucraina şi Danemarca. Lupta pentru primele două locuri se dă între România, Ucraina şi Danemarca„, a spus Mirel Rădoi la Pro X.

În urma acestei victorii, România U21 ocupă locul trei în grupă, la patru puncte de liderul Finlanda, dar cu un meci mai puțin jucat.