VIDEO | Becali și Vintilă, executați de toată lumea! “Ce cauţi cu tămâia în vestiar?”

Mirel Rădoi nu este de acord cu promovarea excesivă a elementelor religioase în fotbal. Selecționerul naționalei de tineret i-a criticat pe Gigi Becali și Bogdan Vintilă pentru practicile de la FCSB. Fostul fundaș nu înțelege modul de lucru al antrenorului ‘roș-albaștrilor’.

În ultimii ani, s-a observat o tentativă de clericizare a activităților de la FCSB. Recent, presa a scris că Bogdan Vintilă a cerut o slujbă de binecuvântare a bazei sportive din Berceni.

Gigi Becali este adeptul unor astfel de practici religioase și a declarat că l-a angajat pe fostul arbitru Alexandru Tudor pentru a se ocupa de liniștea spirituală a echipei.

becali vintila tudor

Într-un meci, eu antrenez o echipă, cealaltă echipă are şi ea un antrenor. Amândoi ne rugăm. Dacă stă unul o jumătate de oră şi unul 5 minute, înseamnă că cel care s-a rugat o jumătate de oră va avea câştig de cauză? Nu.

Lucrurile astea, când vorbim de Dumnezeu, nu se întâmplă doar atunci pe loc. Nu înseamnă că dacă eu mă dau cu mir şi mă duc la Loto am şanse mai mari ca tine să câştig la Loto. Asta cu tămâia în vestiar e peste limita mea de a înţelege un antrenor. Ce cauţi cu tămâia? A, că te poţi duce să participi la un ritual în care vine un preot, sunt total de acord.

Sau ai un mir cu care îl dai pe jucător, sunt de acord. Dar să mă duc eu antrenor să dau cu tămâie, nu înţeleg rostul. Cu ce mă face mai credincios ca altă persoană?“, a spus Mirel Rădoi pentru Telekom Sport.