Echipa națională de tineret a debutat cu o victorie entuziasmantă la Euro 2019! În San Marino, ‘tricolorii’ au învins Croația cu scorul de 4-1. Selecționerul Mirel Rădoi le-a mulțumit fanilor români prezenți la meci și a avertizat că meciul cu Anglia va fi mult mai greu.

Este prima victorie a României la un Campionat European de tineret, la 21 de ani de la precedenta participare.

Încurajați de peste 5.000 de suporteri români, George Puşcaş (11′ – penalty), Ianis Hagi (14′), Tudor Băluţă (66′) și Adrian Petre (90+1′) au înscris la Serravalle.

Sincer, nici nu îndrăzneam să mă gândesc la un asemenea scor. Mă bucur pentru băieți, pentru atmosferă… pentru că ne-am simțit ca acasă. Cel mai important lucru e că i-am făcut fericiți pe românii care au fost prezenți și pe românii care au fost în fața televizoarelor.

Mă bucur că s-a creat această emulație cu naționala de tineret și suntem urmați peste tot de români. Asta înseamnă că, prin fiecare prezență la un meci, contează cel mai mult determinarea pe care băieții o arată, chiar dacă nu este un rezultat pozitiv.

Cred că va fi un meci mult mai dificil cel cu Anglia, pentru că Anglia are un ritm mai bun de joc decât Croația. Dar în seara asta ne vom bucura de această primă victorie pentru România la un Campionat European. De mâine vom începe să vorbim despre Anglia„, a spus Mirel Rădoi la TVR 1.

Celălalt meci din grupă, Anglia – Franța, se joacă în această seară, de la ora 22:00.

Următorul meci al României va avea loc vineri, de la ora 19:30, cu Anglia. Confruntarea se va disputa în Italia, la Cesena.