Echipa națională de tineret se pregătește pentru meciurile cu Finlanda și Irlanda de Nord, în preliminariile pentru EURO 2021. Selecționerul Mirel Rădoi atrage atenția că există o diferenţă notabilă față de generaţia trecută, care a ajuns în semifinale la Campionatul European. Cele mai mari probleme sunt în apărare.

România – Finlanda se joacă pe 14 noiembrie, pe stadion ”Anghel Iordănescu” (Voluntari), iar Irlanda de Nord – România este programat pe 19 noiembrie, la Ballymena.

După trei runde, România ocupă locul 3 în grupă, cu 6 puncte.

Finlanda este o echipă imprevizibilă, cu un joc destul de echilibrat între faza de atac şi faza de apărare. Din momentul acesta ne concentrăm dar pe meciul cu Finlanda, pentru că nu vrem să mergem cu un moral scăzut în Irlanda de Nord. Întâlnim alte condiţii acolo, un teren scurt şi îngust care îl ajută foarte mult pe irlandezi. De aceea spun că cel mai important meci este cel cu Finlanda.

Nu aş vrea să cădem în capcana că suntem cea mai bună echipă după cele două victorii cu 3-0. Eu cred în continuare că România, Danemarca şi Ucraina se vor bate pentru primele două poziţii. Rezultatul trebuie să fie o consecinţă a unui joc bun, a unui joc plăcut, asta le-am spus băieţilor, acesta este primul nostru obiectiv.

Din punctul nostru de vedere actuala generaţie poate face performanţă. Acum există o diferenţă între cele două generaţii pentru că generaţia trecută când am venit noi la echipă avea deja un an împreună, se crease o omogenitate între ei. Singura diferenţă, unde avem probleme, este că atunci când întâmpinăm dificultăţi în timpul partidelor nu avem jucătorii pe care i-am avut în generaţia trecută, care puteau să tragă echipa după ei în anumite momente, ca Ianis, Puşcaş, dar încercăm să le construim şi aceste lucruri.

E clar că în momentul de faţă mai avem unele aspecte de lămurit în plan defensiv, pentru că în continuare adversarii noştri îşi creează ocazii care pot schimba soarta partidei prin marcarea unui gol„, a spus Mirel Rădoi la conferința de presă.

Pentru aceste două jocuri, selecționerul a convocat 23 de fotbaliști:

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Ștefan Târnovanu (Poli Iași);

Fundași: Andrei Rațiu (Villarreal / Spania), Radu Boboc (Viitorul Constanța), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Denis Ciobotariu, Ricardo Grigore (ambii Dinamo), Alexandru Pașcanu (CFR Cluj), Mihai Velisar (Gaz Metan Mediaș);

Mijlocași: Cătălin Itu (CFR Cluj), Marius Marin (Pisa / Italia), Andrei Ciobanu (Viitorul Constanța), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Olimpiu Moruțan, Răzvan Oaidă, Dennis Man (toți FCSB), Valentin Mihăilă (Universitatea Craiova), Adrian Șut, George Merloi (ambii Academica Clinceni);

Atacanți: George Ganea (Viitorul Constanța), Adrian Petre (Esbjerg / Danemarca), Robert Moldoveanu (FC Dinamo).