Antrenorul în vârstă de 61 de ani a condus astăzi și primul antrenament din postura de tehnician al catalanilor. Setien revine în iarbă după 8 luni de când a părăsit-o pe Betis Sevilla. 

Anunțul plecării lui Valverde a fost făcut la miezul nopții de conducerii grupării blau-grana, așa că unii dintre fani s-au culcat cu un antrenor și s-au trezit cu un altul. Totuși schimbarea de pe banca Barcelonei era previzibilă. Nemulțumiți de rezultatele echipei în ultima vreme, Valverde i-a făcut loc lui Setien. Ultimul a fost extrem de emoționat la conferința sa de prezentare.

„Mulţumesc clubului, nici în cele mai frumoase vise nu mă gândeam că voi ajunge aici. Ieri mă bucuram de o plimbare pe lângă vaci prin oraşul meu, azi antrenez cei mai buni jucători din lume. Niciodată nu m-am gândit că Barcelona va apela la mine, nu am un CV impresionant” a declarat cel care a pregătit în carieră și naționala Guineei Ecuatoriale.

Setien nu a uitat să îl laude pe predecsorul său pentru faptul că a lăsat echipa pe primul loc în La Liga, poziție pe care catalanii trebuie să o apere în preturul campionatului. Însă cea mia mare provocare va fi recâștigarea trofeului Champions League după o pauză de cinci ani. Până să ajungă la aceste performanțe, alesul lui Josep Bartomeu le-a făcut o promisiune suporterilor lui Messi & Co.

„Când mă duc la o echipă, pot să garantez un lucru şi acela este că echipa va juca bine. Încă nu realizez totuși ce înseamnă să antrenez cei mai buni jucători din lume” a mai spus noul antrenor al Barcelonei.

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | Show total! Cum au sărbătorit fanii centenarul ai clubului favorit