România și Norvegia au încheiat la egalitate pe Arena Națională, scor 1-1, în preliminariile Campionatului European din 2020. ‘Tricolorii’ au condus până în prelungirile meciului, fiind încurajați din tribune de către aproape 30.000 de copii. George Pușcaș a ratat un penalty în repriza a doua și l-a enervat pe selecționerul Cosmin Contra.

Alex Mitriță a înscris în minutul 62, după o fază superbă. Norvegia a dat lovitura în minutul 90+2, după lovitura de cap a lui Sorloth.

În minutul 52, România a primit un penalty, după un fault asupra lui Nicușor Bancu. Deși Nicolae Stanciu trebuia să execute lovitura de la 11 metri, George Pușcaș a luat mingea și și-a asumat această responsabilitate, spre disperarea lui Cosmin Contra, care a țipat către atacant și l-a înjurat de pe margine.

Normal, când ratezi e trist, dar îmi asum responsabilitatea. Trebuie să mergem mai departe. E un punct bun… dacă jucăm tot așa, cred că vom face un meci bun cu Suedia.

Trebuie să îmi treacă (n.a. – supărarea), nu pot să bag săgeți singur în mine, asta e meseria mea! Dau gol, ratez…când înscriu, sunt omul meciului, când ratez, sunt cel mai slab. Mă simt încrezător că următoarele două meciuri voi face mai mult. Aștept cu nerăbdare să batem Suedia.

Inițial, Stanciu trebuia să bată lovitura de la 11 metri. Mi-am asumat responsabilitatea, simțeam că dau gol. Am luat eu mingea și din păcate am ratat. Din păcate, atacanții au și momente din astea. Trebuie să trecem peste ele și trebuie să ținem capul sus. M-a susținut toată lumea, oricine poate să rateze penalty-uri.

Când primești gol în ultimele minute doare puțin mai tare. E mai greu de înghițit, dar trebuie să ținem capul sus. Mai avem două meciuri super importante și cred că atunci vom trage cât mai mult pentru a ajunge la EURO.

Le mulțumim, copiii au fost extraordinari. S-a făcut o gălăgie pe stadion cum nu ne așteptam! Ne-au încurajat tot meciul, s-a văzut entuziasmul. Asta cred că ne-a împins de la spate mai mult. A fost superb!„, a spus George Pușcaș la PRO TV.

Pentru a obține calificarea la EURO 2020, România are nevoie de o victorie cu Suedia, pe teren propriu, și de un egal cu Spania, în deplasare.