VIDEO | Selecționer nou la naționala feminină de handbal! “Am observat progresul României”

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a anunțat în mod surprinzător numirea suedezului Tomas Ryde în funcția de antrenor principal al naționalei feminine de handbal. Ryde (58 de ani) le-a mai pregătit pe ‘tricolore’ în 2015 și 2016. 

Potrivit Federației, contractul lui Tomas Ryde vizează ciclul de până la finalul Jocurilor Olimpice – Tokyo 2020.

Tehnicianul suedez se află pentru a doua oară la cârma naționalei României, antrenând reprezentativa tricoloră la două competiții majore: Campionatul Mondial din 2015, din Danemarca, unde România a obținut medaliile de bronz, și Jocurile Olimpice – Rio 2016.

Sunt onorat că mi s-a oferit posibilitatea să redevin antrenorul uneia dintre cele mai bune echipe naționale din lume. Nu am ezitat nicio secundă pentru că îmi place foarte mult să lucrez aici, îmi plac echipa și stafful, este o provocare pe care mi-o doresc. Privind din exterior către România, am observat progresul realizat în ultimii ani, atât al jucătoarelor cât și în ceea ce se întâmplă înafara sălilor de sport, sunt plăcut impresionat. Sunt fericit să fiu înapoi în România, știu ce trebuie făcut și mulțumesc pentru încrederea acordată“, a declarat Tomas Ryde.

Ambros Martin (51 de ani) a pregătit naţionala României începând din octombrie 2016.

Prima competiție la care România va fi condusă de pe bancă de către Tomas Ryde va fi Trofeul Carpați, programat să aibă loc la sfârșitul acestei luni (31 mai – 2 iunie) la Brăila. Vor participa România A și B, precum și naționalele Angolei și Japoniei.

Spynews.ro