Jose Mourinho a povestit unul dintre cele mai controversate şi în acelaşi timp amuzante momente ale carierei. Portughezul şi-a adus aminte cum putea să moară închis într-un coş de rufe pe când antrena Chelsea.

S-a întâmplat în 2005, atunci când Mourinho şi Chelsea înfruntau Bayern Munchen în sferturile de finală UEFA Champions League. Suspendat pentru două etape după dubla cu Barcelona, portughezul s-a ascuns într-un coş de rufe pentru a intra în vestiarul echipei.

„Am vrut să fiu acolo înainte de meci şi m-am dus în timpul zilei, ascuns într-un coş de rufe. Stuart, omul responsabil de echipamente, a lăsat capacul puţin ridicat ca să pot să respir. Când am ieşit de la vestiare, oamenii de la UEFA mă căutau, erau disperaţi să mă găsească. Stuart a închis capacul de tot. Eram claustrofobic, nu puteam să respir. Când am ieşit de acolo, eram aproape să mor!” – şi-a amintit Mourinho întâmplarea din 2005.

Eforturile lui Mourinho nu au fost în zadar. Chelsea a învins Bayern cu 4-2 şi s-a calificat în semifinale cu 6-5 scorul general în dubla manşă.