Lewis Hamilton a cucerit al şaselea titlu de campion mondial în Formula 1! Britanicul avea nevoie doar de o clasare în primii opt pe circuitul din Austin pentru a-şi asigura succesul istoric.

La Marele Premiu de Formula 1 al Statelor Unite, Lewis Hamilton a sărbătorit al șaselea titlu mondial din carieră. Putea să și câștige cursa, dar l-a lăsat pe colegul de la Mercedes, Bottas, să îl depășească în ultimele tururi. Hamilton avea nevoie doar de o clasare în primii opt. Pe circuitul din Austin, podiumul a fost completat de Max Verstappen.

Cu șase titluri mondiale, Hamilton a devenit al doilea cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1. Doar Michael Schumacher îl depășește, cu şapte titluri. „Îmi amintesc când eram mic şi urmăream cursele. Mama mea vitregă, care este aici, făcea un sandviş şi stăteam acolo şi urmăream grandprix-urile. Este ciudat să te uiţi, să vezi pe cineva la televizor şi acum să fii tu cel de la televizor. Este suprarealist, să fac ceva la fel de măreţ precum am văzut la Ayrton, la Michael” – a declarat pilotul britanic la finalul cursei.