Patricia Țig a pierdut meciul împotriva kazahei Elena Rybakina (locul 106 WTA), scor 2-6, 0-6, în finala turneului de la București.

La doar 20 de ani, Rybakina reușește să câștige pentru prima dată un turneu WTA, într-un sezon în care a făcut un salt de aproape 100 de locuri în clasamentul mondial.

Venită din pre-calificări și cu o serie de victorii impresionante la jucătoare din Top 100 WTA, Patrica Țig (24 de ani) n-a mai avut resurse fizice în finală.

Meciul s-a încheiat după doar o oră. Raportul loviturilor câștigătoare a fost 31-10 pentru Rybakina. Țig a comis mai multe erori neforțate (19-10).

Patricia Țig, fără clasament WTA în acest moment, rămâne cu victoriile remarcabile la Anastasija Sevastova (6-2, 7-5), Kristina Pliskova (6-3, 3-6, 6-3) și Laura Siegemund (6-3, 6-1). 

Sperăm să se țină turneul aici și la anul, pentru a vedea în continuare un tenis de calitate. Vreau să o felicit pe Elena, nu multe jucătoare reușesc astfel de lovituri, cred că o să ajungi o mare jucătoare. Bravo! De asemenea, vreau să mulțumesc familiei mele, ați fost un sprijin constant, de-a lungul acestei perioade grele, dar și foarte frumoasă„, a spus Patricia Țig la festivitatea de premiere.

Patricia Țig nu a mai jucat tenis timp de aproape doi ani, întrucât a născut.