VIDEO | Papură, în stare de șoc după meciul de la Atena! “Meritam să înscriem minim patru goluri”

Universitatea Craiova a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Europa, după ce a remizat în deplasare cu AEK Atena, scor 1-1. Grecii câștigaseră în Bănie cu 2-0. Antrenorul oltenilor, Corneliu Papură, a declarat că AEK nu merita să meargă mai departe.

La Atena, fără spectatori în tribune, Mantalos a deschis scorul în minutul 26. Craiova a egalat în minutul 63, prin Ivanov.

Oltenii și-au creat mai multe ocazii de gol și ar fi trebuit să primească un penalty. Atacantul portughez Carlos Fortes și mijlocașul Cristi Bărbuț au fost campionii ratărilor, din poziții ideale de a marca. 

Meritam să înscriem minim patru goluri! De când am început campionatul n-am dominat așa clar nicio echipă. Ne-am creat ocazii imense, foarte greu de ratat. Pe lângă faptul că am ratat, am meritat și un 11 metri. Mi se pare un rezultat nedrept în seara asta, pentru jocul pe care l-am prestat și efortul pe care l-au făcut acești jucători.

Sunt mândru de jucătorii mei pentru ce au realizat, fotbalul este nedrept! Calificarea s-a pierdut pentru că nu am fructificat ocaziile pe care ni le-am creat. Același lucru am făcut și la Craiova, dar aici nici nu se poate pune problema… meritam patru goluri minim.

În primul meci, ne-am temut prea mult de o echipă care nu ne-a fost superioară. Dar și pe teren propriu ne-am creat situații de gol. Adversarul a înscris la a doua situație.

La toate centrările am fost noi… puteam să avem și 10 vârfuri! Că n-am reușit să înscriem e altceva. Aș fi vrut să-l introduc pe Ioniță, dar a acuzat probleme Ivanov.

Craiova merita să obțină calificarea, având în vedere situațiile clare pe care le-am avut. Iar AEK Atena să tragă de timp pe teren propriu, o echipă cu jucători de o calitate foarte bună… mi-era foarte greu să cred că se va întâmpla lucrul ăsta. Dar au tremurat, pentru că i-am pus sub presiune.

Craiova nu a mai trecut de 25 de ani de primul tur, acum am trecut două. Acum am fost descalificați, din punctul meu de vedere, după ocaziile avute. Cu siguranță că, dacă vom aborda meciurile de maniera pe care am făcut-o în seara asta, va fi greu să ne bată cineva.

Lipsa de inspirație, ratările depind de concentrarea pe care o au… nu le reproșez jucătorilor mei. Se poate întâmpla să joci slab, să ratezi din situații din care este foarte greu să ratezi. Ce le cer jucători e să aibă atitudine, să lupte pentru fiecare minge, ceea ce au făcut astăzi. Merită apreciați pentru atitudinea pe care au avut-o“, a spus Corneliu Papură la conferința de presă.

Publicată de Universitatea Craiova pe Joi, 15 august 2019