Duminică este zi de derby în Liga a 2-a! Rapid București primește vizita lui ‘U’ Cluj, în etapa a 16-a. Antrenorul giuleștenilor, Daniel Pancu, îi roagă pe fani să fie răbdători, pe fondul rezultatelor slabe din ultima perioadă, dar anunță că va pleca dacă echipa nu va promova în prima ligă.

Rapid nu a mai câștigat de patru etape, deși a jucat împotriva unor echipe din partea de jos a clasamentului.

Rapid – ‘U’ Cluj se joacă duminică, de la ora 12:00, în Regie.

Nu am în contract ca obiectiv promovarea şi nici 7 pierdute sau 10 câştigate la rând. Nu am niciun obiectiv, deşi am un contract pe trei ani. Am discutat cu jucătorii pe 3 sau 4 iulie şi eram a şaptea favorită la promovare, dar când a început campionatul eram prima. Atunci le-am spus că eu nu am obiectiv în contract promovarea, dar dacă Rapid nu promovează eu 100% voi pleca. Şi îmi voi ţine această promisiune. Eu dacă mă simţeam vinovat în totalitate, pentru binele Rapidului plecam. Dar nu plec pentru că pe lângă faptul că sunt un luptător, sunt un optimist şi am foarte mare încredere în grupul acesta de jucători.

Ştiu că sunt contestat şi e absolut normal. Le dau dreptate suporterilor, multora dintre ei, dar şi ei să nu uite un lucru. Că în urmă cu doi ani şi jumătate Rapid nu exista, iar ei nu aveau unde să meargă pe stadion. Părerea mea e că ar trebui să se bucure mult mai mult de Rapid, pentru că bucuria şi scopul rapidiştilor adevăraţi nu cred că a fost vreodată să câştige toate jocurile. Îmi asum în continuare şi voi rămâne pe poziţie până când Rapid nu va mai avea şanse matematice de promovare. Fac un apel la rapidişti să vină şi să încurajeze echipa, pentru că absolut nimic nu este pierdut în acest moment. E un campionat foarte greu pentru toate echipele, toate pierd puncte. Încă nu am pierdut nimic„, a spus Daniel Pancu la conferința de presă.

5 absențe pentru meciul cu ‘U’ Cluj

Daniel Pancu nu se poate baza pe cinci jucători importanți pentru meciul de duminică: Cătălin Oanea, Bogdan Manole, Alin Cârstocea, Facundo Piriz, Marian Drăghiceanu.

Urmează un derby, un meci de tradiţie al fotbalului românesc. Universitatea Cluj e o echipă mult mai bună decât locul pe care îl ocupă acum în clasament. În acelaşi timp traversăm o perioadă grea, nu ne iese mai nimic, plecând de la joc. Toate lucrurile par împotriva noastră, de la accidentări, suspendări şi până la puncte pierdute cu adversari mult mai slab cotaţi. Am încercat să schimbăm unele lucruri săptămâna aceasta, în primul rând în ceea ce priveşte unitatea. Iar primul lucru pe care trebuie să îl recâştigăm este spiritul, pentru că acum suntem o echipă fără spirit. O echipă care nu este demnă de numele Rapid, o echipă contestată din toate poziţiile„, a mai spus Pancu.

Fiti alaturi de noi! #Impreuna, infruntam Clujul – RAPID v "U"

📽️ Luptăm, #Impreuna cu voi 🇱🇻 🗓️ duminică 🕛 12:00 🏟️ Regie#FamiliaRapid

Publicată de FC Rapid 1923 pe Joi, 7 noiembrie 2019