Ovidiu Hațegan a fost delegat să arbitreze meciul retur dintre Benfica și Galatasaray din Europa League. Turcii au contestat arbitrajul realizat de român.

Benfica Lisabona s-a calificat în optimile Europa League după 0-0 pe teren propriu (2-1 la general).

Meciul a fost arbitru de românul Ovidiu Hațegan, iar acesta a fost ajutat la cele două tuşe de Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe. Pe parcursul meciului arbitrul român a anulat 3 goluri. Dacă în cazul primelor două decizia a fost cea corectă, la al treilea decizia a fost greșită. Reluările arată că jucătorul care a lovit mingea inițial era in poziție corectă.

La finalul meciului, turcii au contestat arbitrajul: ”Daca sistemul VAR a fost implementat în UEFA Champions League, trebuia să fie și în Europa League. Practic, Europa League nu contează pe ei. Dacă exista sistemul VAR astăzi, am fi mers mai departe. Benfica nu merita să se califice. Au primit un penalty nemeritat în tur. A fost anulat greșit un gol astazi.”, a declarat portarul celor de la Galatasaray, Fernando Muslera.

Și antrenorul turcilor, Fathi Terim, a reacționat la sfârșitul partidei: Putem spune că cei doi arbitri şi-au pus amprenta! În primul meci nu a fost penalty, iar acum nu a fost ofsaid! Este o pată pe obrazul UEFA!” a declarat Terim, potrivit ajansspor.com.

Video cu golul anulat celor de la Galatasaray: