VIDEO | Ordonanța militară numărul 7 se citește acum la MAI! Primele decizii importante

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a fost cel care a dat publicității dispozițiile noii hotărâri a Guvernului României.

Marcel Vela: România trece printr-una dintre cele mai grele perioade. Protejarea vieții cetățenilor noștri este o prioritate foarte importantă. Distanțarea socială este soluția în acest moment. În această lună, are loc una dintre cele mai importante sărbători ale creștinătății.

Marcel Vela

Această perioadă va trece cu bine, doar dacă respectăm regulile. Am semnat astăzi o nouă ordonanță militară, pe care premierul Orban a semnat-o. Este necesară o nouă ordonanță din cauza contextului internațional. Diminuăm la minim orice risc. Un alt motiv pentru care introducem noi ordonanțe militare este acela pentru că anumiți cetățeni nu se conformeză. Avem deja primul cetățean arestat preventiv pentru că nu s-a supus controlului și a încercat să fugă. În Ialomița avem 31 de cazuri în Țăndărei și șapte decedați tot din Țăndărei.

Ordonanța militară 7

Marcel Vela:Se instituie carantină pentru Țăndărei. Se va permite doar transportul de marfă și pentru persoanele care nu locuiesc în zona carantinată și desfășoară activități în zona carantinată. Este strict interzisă intrarea și ieșirea din Țăndărei în afara celor permise.

Având în vedere că multe țări au intrat în zona roșie, am decis să suspendăm toate zbourile spre Austria, Belgia, Marea Britanie, Statele Unite, Turcia, Iran pentru o perioadă de 14 zile, începând cu 5 aprilie anul curent. Această restricție nu se aplică transporturilor medicale și altor categorii.

Vor fi permise zborurile cu lucrătorii sezonieri, am inclus asta în Ordonanța 7. Zborurile nu se referă la domeniul sanitar. Se menține suspendarea transportului internațional spre Spania, Italia, Franța, Olanda, Belgia, Turcia. Pentru fludizarea traficului la granițe, conducătorii camioanelor de transport marfă nu vor mai completa declarațiile epidemiologice dacă vor utiliza doar coridoarele indicate. Tranzitarea se va face într-un timp de maxim 48 de ore.

Pentru a susține lupta cu virusul, autoritățile vor asigura spații hoteliere între ture pentru personalul medical din sistemul național de sănătate publică.”

Intră pe Realitatea.net pentru mai multe detalii!