VIDEO | Omagiul emoționant al lui Michael Jordan pentru Kobe Bryant. “A fost ca un frate mai mic”

Peste 20.000 de persoane s-au adunat la arena Staples Center din Los Angeles pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului baschetbalist american Kobe Bryant şi fiicei acestuia, Gianna, care şi-au pierdut viaţa într-un accident de elicopter produs pe 26 ianuarie. Într-un discurs emoționant, Michael Jordan a vorbit despre prietenia cu Kobe Bryant.

La eveniment au fost prezente numeroase vedete ale baschetului nord-american, între care Tim Duncan, Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson, Shaquille O’Neal, Diana Taurasi, Lisa Leslie, Phil Jackson, LeBron James, Stephen Curry şi Bill Russell.

Kobe Bryant (41 de ani) şi-a petrecut întreaga carieră la Los Angeles Lakers (1996-2016), câştigând cinci titluri de campion al NBA. Este unul dintre cei şapte jucători care au marcat, în total, peste 30.000 de puncte în campionatul profesionist nord-american.

Sunt recunoscător că pot să fiu aici pentru a celebra darurile pe care ni le-a oferit Kobe. Ce a realizat el ca jucător de baschet, om de afaceri, povestitor și tată… Kobe a dat totul. Am fost prieteni foarte apropiați, a fost ca un frate mai mic pentru mine. Toți au vorbit despre comparațiile dintre mine și el. Obișnuia să mă sune sau să-mi dea mesaje la ora 2-3 noaptea. Acest om avea o pasiune pentru baschet cum nu vă puteți imagina.

Kobe Bryant a fost pentru mine o sursă de inspirație pentru modul în care să abordezi jocul. Kobe voia să fie cel mai bun baschetbalist, să afle totul despre acest sport. Puteam să vorbim despre orice, despre baschet, despre viață.

L-am admirat pentru că rareori vezi pe cineva atât de pasionat, care vrea să fie mai bun în fiecare zi. Nu doar ca jucător de baschet, dar și ca sot și părinte. Vom continua să învățăm aceste lucruri de la Kobe Bryant. În afară de baschet, Kobe a arătat o față creativă despre care nu știam. Și-a găsit pasiuni noi după retragere și a continuat să contribuie față de comunitate.

Kobe a dat totul în această viață și cred că asta trebuie să facem și noi. Nimeni nu știe cât timp mai avem. De aceea, trebuie să trăim clipa și să ne bucurăm alături de cei dragi. Când Kobe Bryant a murit, o bucățică din mine a murit. O parte din voi a murit, altfel n-ați fi fost aici, în arenă. Vă promit că voi trăi cu amintirile că am avut un frate mai mic. Odihnește-te în pace“, a spus Michael Jordan.

Beyonce, Christina Aguilera și Alicia Keys au cântat în memoria lui Kobe Bryant. Printre cei care au mai susținut discursuri s-au aflat Vanessa Bryant, Jimmy Kimmel și Shaquille O’Neal.