VIDEO | O românca scrie istorie în baschetul american! Discursul susținut la comemorarea lui Kobe Bryant

Sabrina Ionescu (22 de ani) a intrat în istoria baschetului din SUA, după ce a reușit un număr record de puncte, pase decisive și recuperări în campionatul colegiilor. Americanca de origine română are o relație apropiată cu familia lui Kobe Bryant și a susținut un discurs în cadrul evenimentului de comemorare a fostului baschetbalist american.

Sabrina Ionescu joacă pentru Oregon Ducks. Ea s-a născut în SUA, dar părinții ei sunt imigranți români.

Sabrina Ionescu a fost una dintre cele peste 20.000 de persoane care s-au adunat la arena Staples Center din Los Angeles pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului baschetbalist american Kobe Bryant şi fiicei acestuia, Gianna, care şi-au pierdut viaţa într-un accident de elicopter produs pe 26 ianuarie.

„Am crescut urmărindu-l pe Kobe, am învățat enorm de multe de la el. Cum să te antrenezi, cât să muncești să te trezești a doua zi și s-o iei de la capăt. Și asta am făcut. Acum un an, antrenorii ne-au zis că avem o surpriză. Kobe a venit cu Gianna și au stat pe margine la meciul nostru. S-au uitat la tot. A fost prima dată când l-am cunoscut. Au venit la vestiar, ne-au felicitat. O urmăream mereu pe Gigi în video-uri, avea niște aptitudini incredibile. Indiferent ce școală ar fi ales, Gigi era viitorul sportului.

M-am antrenat cu ea, am vorbit cu Kobe, se vedea că exersează împreună foarte mult. Zâmbea mereu, dar când începea meciul se schimba la față. O dată, o jucătoare a tras-o de tricou, iar ea a faultat-o și a trecut cu piciorul peste ea. Eu și Kobe ne-am uitat unul la altul și el mi-a zis «Nu știu de unde a învățat asta!». Am râs și am zis «Eu știu». Nu poți învăța asta, era ceva înnăscut. Avea planuri mai mari pentru mine decât aveam eu. Vorbeam mereu după meciuri, îmi spunea cum mă descurc, îmi trimitea emoticoane amuzante, când simțeam presiune mă motiva, îmi dădea indicații tehnice și tactice. «Ai prea mult de oferit ca să rămâi în umbră», îmi spunea Kobe”, a fost discursul sportivei de origine română.

CITEȘTE ȘI -> VIDEO | Omagiul emoționant al lui Michael Jordan pentru Kobe Bryant. „A fost ca un frate mai mic”