Organizatorii turneului pe zgură de la Roland Garros au postat un mesaj și un videoclip în care o omagiază pe Simona Halep, campioana de anul trecut. Francezii au prezentat o retrospectivă a celor mai frumoase momente cu românca în prim-plan.

Halep a învins-o în finală pe americanca Sloane Stephens, scor 3-6, 6-4, 6-1.

Simona mai are două finale la Openul Franței, în 2014 și 2017.

O privire retrospectivă de la RG18 cu Simona Halep: o coroană pentru Regină„, au scris francezii pe Twitter.

Acest turneu este foarte special. Atmosfera este extraordinară și oamenii sunt minunați în tribune. Întotdeauna am susținerea lor, așa că este foarte special. Am învățat că trebuie să mă bucur mai mult și să fiu mândră că am ajuns în această poziție. Acum sunt pregătită pentru meciurile grele… chiar dacă am probleme, îmi place să lupt, să alerg după mingi.

Este turneul meu de Mare Șlem preferat și am spus mereu că dacă voi câștiga un turneu, vreau să fie aici. Am visat acest moment de când am început să joc tenis. Acum vreau să uit ce s-a întâmplat anul trecut și să mă bucur de orice moment, pentru că este ceva special„, a spus Simona Halep.

Turneul de la Roland Garros, Paris, va avea loc în perioada 26 mai – 9 iunie și oferă premii totale în valoare de 21 de milioane de euro.