RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

VIDEO | ”Nu poţi avea o echipă mare fără un portar mare!” Ionuț Radu, exemplul dat lui Becali!

Cristi Munteanu (43 de ani) a adus laude la adresa lui Ionuț Radu (21 de ani), portarul momentului. Fostul portar al lui Dinamo i-a atras atenția lui Gigi Becali, patronul care nu vede un rol atât de important în postul de portar.

Ionuț Radu a impresionat în ultimele două meciuri disputate de naționala de tineret a României U21. Tânărul portar a adus victoria tricolorilor în partida împotriva Portugaliei, după ce a reușit să apere un penalty în ultimul minut.

Cristi Munteanu a vorbit despre contribuția extrem de mare pe care o are un portar în economia unui joc și nu a putut să nu amintească faptul că Gigi Becali nu pune mare preț pe portari.

„Ca să fac o glumă, numai Gigi Becali nu pune preţ pe portari. Niţă i-a ţinut în Europa vreo 3 ani şi uite că Dumnezeu l-a bătut unde se aştepta mai puţin. Nu poţi avea o echipă mare fără un protar mare. În momentul în care ai lăsat uşa deschisă, vine pisica. Luaţi exemplu echipele din Liga Campionilor şi vedeţi ce portari valoroşi au”, a declarat Munteanu. 

Munteanu are numai cuvinte de laudă la adresa lui Ionuț Radu și remarcă puterea acestuia de a-și motiva colegii. ”Eu cred că e născut lider (n.r. – Ionuţ Radu). Are personalitate, are forţă şi cuvintele acelea pătrund şi spun asta pentru că e foarte greu.”

Citește și MM Stoica, ”MITRALIAT”! ”FCSB e condusă de unul care abia a ieşit din puşcărie!”

Cristi Munteanu nu uită să menționeze rolul decisiv pe care l-au avut Mirel Rădoi și Gică Hagi în privința parcursului perfect al naționalei de tineret U21, care a obținut 2 victorii consecutive, cu Portugalia(2-1) și cu Bosnia(2-0).

Rădoi i-a ţinut în priză. Eu am avut antrenori care ne certau după meci, ca să ne ţină în priză. Prima dată am trăit-o cu Florin Marin şi debutasem la Farul şi după am mai văzut la Olăroiu, când conduceam 2-0 şi a venit şi a sparta tabla cu pumnul, pentru că era un scor periculos. Rădoi aici a făcut o strategie bună şi a ţinut jucătorii în priză. Şi nu au fost jucători importanţi. Asta arată că Hagi produce pentru fotbalul românesc. Trăim din ceea ce produce Hagi.

Radu a jucat la juniorii Stelei (actuala FCSB) până în 2012, apoi a ajuns la rivala Dinamo, unde a petrecut un singur an, ca mai apoi să ajungă în campionatul Italiei.

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare