Echipa națională caută un nou decar după ce Alexandru Maxim și Gicu Grozav nu au fost convocați de Cosmin Contra.

România va juca luna acesta cu Insulele Feroe (12 octombrie, deplasare) și Norvegia (15 octombrie, acasă), în preliminariile EURO 2020.

Ianis Hagi este favorit să poarte tricoul ”cu greutate” în care tatăl său a scris istorie pentru echipa națională, însă Mirel Rădoi, selecționerul României U21, crede că și Dan Nistor este un jucător care a demonstrat că merită să fie decar.

„Ianis şi cu Nistor sunt jucătorii de la echipa naţională care îl pot purta cu brio. Pentru mine e important numărul 10 şi trebuie să fie un jucător de atac, un jucător de creaţie, care poate face diferenţa” a declarat Mirel Rădoi, în cadrul unei conferințe de presă.

Dan Nistor (31 de ani) are doar trei meciuri la echipa națională. Ultima oară a fost convocat în luna iunie, dar a rămas pe banca de rezerve la confruntările cu Novegia și Malta.

În acest moment, dinamovistul este cel mai în formă jucător al clubului din Ștefan cel Mare. Căpitanul ”câinilor” și-a făcut simțită prezența pe teren în aproape fiecare meci jucat în acest sezon.

Cifrele lui Nistor în ultimele 8 meciuri: 3 reușite și 5 pase de gol.

1 milion de euro este cota de piață a lui Nistor, potrivit transfermarkt.com.

Citește și OPINIE | Dinamo, pe drumul cel bun după ”Derby de România”