Karolina Pliskova a făcut un scandal imens în timpul, dar mai ales la finalul meciului pierdut cu Maria Sakkari, atunci când a rupt scaunul arbitrului. Totuși, Pliskova a scăpat ieftin, iar WTA i-a dat doar o amendă jucătoarei din Cehia.

Pliskova nu a fost suspendată și se poate pregăti de Roland Garros, însă va plăti o amendă de 4.500 de dolari.

De la ce a pornit tot scandalul

Pliskova și-a pierdut cumpătul după ce a trimis un smash care a prins tușa terenului, însă arbitrul de scaun a decis că mingea a fost aut, la indicația uneia dintre arbitrele de tușă.

A urmat un schimb dur de replici între Pliskova și arbitrul de scaun, fiind necesară intervenția supervizorului partidei. În cele din urmă, Karolina a pierdut punctul, deși niciunul dintre arbitri nu a putut să dovedească faptul că mingea nu a fost în teren.

La finalul meciului, Pliskova a refuzat să dea mâna cu arbitrul de scaun și a avut o ieșire necontrolată, lovind cu racheta scaunul arbitrului, în mod repetat.