Jose Mourinho este în afara circuitului de opt luni, de când a fost demis de la Manchester United. În ultimul interviu, managerul portughez a recunoscut că fotbalul îi lipseşte teribil.

Mourinho aproape că avea lacrimi în ochi atunci când a recunoscut că nu se bucură deloc de perioada de linişte pe care o traversează în prezent.

„Când am intrat în fotbalul profesionist, eram entuziasmat. Apoi treaba a devenit serioasă, şi a fost serioasă non-stop, fără nicio oprire, până acum. Acum s-a oprit şi în loc să mă bucur, nu pot să mă bucur. Îmi lipseşte” – a fost mărturisirea lui Mourinho.

Luna trecută, Mourinho declarase că s-a apucat să înveţe şi limba germană şi este gata oricând pentru o nouă provocare. Singura condiţie a portughezului este să găsească un club cu obiective importante, dar şi cu o organizare ireproşabilă în ceea ce priveşte relaţia dintre antrenor şi conducere.

Benfica, Leiria, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid şi Manchester United sunt echipele antrenate de portughezul Jose Mourinho.

Mourinho are în palmares, printre altele, opt titluri de campion în ţări diferite (Portugalia, Anglia, Italia, Spania), Cupa UEFA (cu Porto), Europa League (cu Man United) şi două trofee UEFA Champions League (cu Porto şi Inter).