VIDEO | Moruțan, noul star de la FCSB. Gigi Becali: “El va fi numărul 10”

Olimpiu Moruțan a fost decisiv pentru FCSB în victoria din deplasare cu FC Hermannstadt, scor 3-1. Deși a fost rezervă, mijlocașul de 19 ani a oferit două pase de gol superbe.

Într-un meci din etapa a 10-a din Liga 1, Dâlbea a deschis scorul în minutul 25 pentru sibieni. În minutul 37, Nicolae Dică l-a introdus pe teren pe Olimpiu Moruțan în locul lui Ovidiu Popescu, iar jocul roș-albaștrilor s-a schimbat radical.

Mai întâi, Florin Tănase a egalat în minutul 41. În repriza secundă, Harlem Gnohere și Florin Tănase au primit două pase geniale din partea lui Olimpiu Moruțan, iar FCSB s-a impus fără emoții.

Rezumatul partidei poate fi urmărit AICI.

Nu mă așteptam, însă mereu trebuie să fiu concentrat și să pot să intru pe teren, nu știi când se accidentează un coleg și trebuie să intru. Am început prost, e bine că ne-am revenit. Dică mi-a spus să joc cât mai sus, să împing echipa spre poarta adversă. La pauză, am mai făcut o schimbare și atunci am putut să jucăm și mai avansat. Eu nu vreau să vorbesc despre clauze, nu pot să decid ce sumă de transfer o să am, eu îmi fac treaba pe teren. Îmi doresc să fiu pe teren la naționala de tineret și să ne calificăm“, a spus Moruțan la finalul partidei, la DigiSport.

“El e numărul 10 și nu cred că îi mai poate lua nimeni locul”

Finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a declarat că Olimpiu Moruțan va fi noul număr 10 al roș-albaștrilor (n.a. – în prezent, Florin Tănase are numărul 10 pe tricou) și va avea o clauză de reziliere a contractului în valoare de 150 de milioane de euro.

gigi becali

O să vedeți că îl vând eu pe Moruțan, iar cine vrea va trebui să plătească 100 de milioane, 150 de milioane de euro, că altfel nu îl ia. El a zis, ’Nea Gigi, semnez când vrei, ce vrei, faci matale ce crezi’. Eu i-am răspuns ’Tu nu o să pleci pe 2 milioane de euro, eu vreau ca tu sa ai 7 milioane de euro salariu!’. El va fi de acum numărul ’10’ și nimeni nu-l va scoate din ’10’. Eu m-am convins și astăzi… l-am luat să joace lângă Pintilii. Dar mi-am dat seama că nu poate acolo și mi-am dat seama că el e număr 10 și nu cred că îi mai poate lua nimeni locul acolo, că ne-a câștigat jocul, cu două pase de gol. Acum, încet, încet, se cristalizează primul 11“, a spus Becali la DigiSport.

Olimpiu Moruțan a fost transferat în această vară de la FC Botoșani. Mijlocașul ofensiv are o cotă de piață de un milion de euro.