Monica Niculescu (locul 100 WTA) s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Hua Hin, Thailanda, după ce a învins-o pe una dintre favoritele competiției, taiwaneza Su-Wei Hsieh (31 WTA), scor 6-4, 7-6 (2).

Partida a durat două ore și zece minute. Ambele jucătoare au cedat de multe ori serviciul.

În setul doi, Su-Wei Hsieh a ratat patru șanse să trimită partida în decisiv, pe serviciul Monicăi Niculescu.

Turneul de la Hua Hin este nou în circuitul WTA, fiind la prima ediție. Competiția din Thailanda oferă premii totale în valoare de 250.000 de dolari.

Sunt foarte fericită! O știu pe Su-Wei, jucăm la dublu împreună și știam ce rezultate bune a făcut anul trecut. Anul acesta, a jucat o semifinală la Auckland, aproape a învins-o pe Osaka. Au fost multe slice-uri și dropshot-uri, o varietate de lovituri. A trebuit să rămân concentrată. La un moment dat nu știam ce să mai fac, pentru că ea juca foarte bine și diferit. Mă bucur că spectatorilor le-a plăcut meciul și că am câștigat în două seturi. Îmi place aici, m-am distrat ieri la petrecerea jucătoarelor. După Australia, mă gândeam inițial să merg la Sankt Petersburg. Dar iubesc atmosfera de aici și vremea„, a spus Monica la finalul partidei.

În faza optimilor de finală, Monica Niculescu (31 de ani) va juca împotriva polonezei Magda Linette (26 de ani, locul 98 WTA).

View this post on Instagram

Toyota Thailand Open 2019 !🍀🍀🍀

A post shared by Monica Niculescu (@monica.niculescu.12) on