Final de carieră pentru Caroline Wozniacki! Daneza a fost eliminată de către tunisianca Ons Jabeur, scor 7-5, 3-6, 7-5, în turul 3 la Australian Open. Wozniacki a părăsit cu greu arena de la Melbourne, fiind copleșită de reacția fanilor, care și-au luat ‘adio’ de la campioana din 2018.

Meciul a durat două ore și zece minute. Wozniacki (locul 36 WTA) a cedat la serviciu chiar în ultimul game.

Daneza a încercat să profite de numeroasele erori neforțate comise de către sportiva din Tunisia (60), dar a produs doar 9 lovituri direct câștigătoare.

A fost o călătorie minunată. Este potrivit că ultimul meu meci a fost unul de trei seturi şi că mi-am încheiat cariera cu o greşeală de forehand. Acestea sunt lucruri la care am muncit toată cariera, așa a fost să fie. Aş vrea să le mulţumesc fanilor, susţinerea pe care o simţim pe teren este incredibilă. De asemenea, susţinerea familiei mele, în special a tatălui meu, care m-a antrenat în toţi aceşti ani… De obicei nu plâng, scuze, acestea sunt momentele speciale de care îmi voi aminti. Sunt foarte fericită, sunt pregătită pentru capitolul următor„, a spus Caroline Wozniacki la finalul partidei.

Caroline Wozniacki (29 de ani) a reușit 635 de victorii în carieră, a câștigat 30 de titluri WTA și un trofeu de Mare Șlem (Australian Open 2018). A cucerit Turneul Campioanelor în 2017 și a fost lider mondial timp de 71 de săptămâni.

În 2018, daneza a fost diagnosticată cu poliartrită reumatoidă, o boala autoimună care provoacă dureri şi inflamaţii. Wozniacki a precizat că situația medicală și viața de familie au reprezentat motivele retragerii.